-

Inför Sirus-Bajen

Inför Sirus-Bajen

Dags för Allsvenskans omgång 17 och Bajen beger sig norrut för match i Uppsala mot Sirius.

Sex dagar sedan senaste matchen och det har känts ovanligt långt mellan matcherna då man har blivit bortskämd med match var och varannan dag denna säsong. Bajen står inför en spännande vecka med kvalomgång i Europa League på torsdag och sedan ny match i Allsvenskan på söndag. Men först Sirius.

Bajen har samlat på sig en uppåtstigande form över de senaste omgångarna med tre segrar och tre oavgjorda på de sex senaste matcherna. Senast kommer Bajen från 2-2 hemma mot Elfsborg. Matchen var en intensiv och fartfylld sådan trots den otroligt heta augustidagen vilket får ses som en imponerande bedrift från båda lagen.

Till dagens match saknas fortfarande Alexander Kacaniklic, Richard Magyar och Simon Sandberg. Dennis Widgren är däremot tillbaka efter avstängning och lär gå in från start till vänster. Widgren är en av de spelare som verkar ha fått ny energi efter att Bajen övergav 4-2-3-1 för 3-5-2 där de tre mittbackarna verkar underlätta för yttrarna i defensiven vilket gör att Widgren och Rodic är mer benägna att gå framåt och är i högre grad delaktiga i offensiven. Sedan Billborn&Björklund valde att övergå till 3-5-2 har Bajen även fått igång det offensiva spelet och både Aron Johannsson och Imad Khalili har fått komma igång med målskyttet. Det kan behövas för deras del när Bajen sägs att överväga att ta in ytterligare en forward i truppen. För egen del hoppas jag fortfarande att det finns en möjlighet att Muamer Tankovic blir kvar och det vore en förstärkning om något.

Dagens motståndare Sirius har imponerat stort i årets säsong och befinner sig på en sjätte plats. Det är dock inte bara resultaten som har imponerat utan spelmässigt har Sirius verkligen lyckats charma Allsvenskan med ett frejdigt offensivt spel med en hög press. Dessutom har ett antal spelare fått producera som Stefano Vecchia, Yugiya Sugita, Nahom Netabay, Elias Andersson, Axel Björnström och Mohammed Saeid. Tillsammans har de sex spelare stått för 28 av Sirius 29 gjorda mål. Det blir något för Bajens tre mittbackar att hålla koll på idag.

Forza Bajen!

Robert Bäckström2020-08-22 10:35:30
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!