Inför Smålandsderbyt
Adam Herdonsson som var given under 2023 har fått försämrad speltid i år.

Inför Smålandsderbyt

Öster möter Kalmar FF imorgon på Ekerum i Öland kl. 14.00.

Det är inte långt kvar tills säsongen drar igång när det blir ett väntat toppmöte på Visma Arena mellan Öster-Degerfors. Men först ska det spelas ett genrep på Ekerum där fokuset ska vara att spela ihop en elva inför premiären.

Förra året mötte Öster Kalmar i genrepet till Superettan 25/3 på en blåsig Guldfågeln Arena. Då såg Östers startelva ut så här:

Miloje Prekovic
Adam Herdonsson - Månz Berg - Sebastian Starke Hedlund - Runar Sigurgeirsson
Manasse Kusu - Alex Thór Hauksson
Vladimir Rodic - Niklas Söderberg - Dzenis Kozica
Adam Bergmark Wiberg


Från den elvan har fem spelare lämnat (Prekovic, Berg, Sigurgeirsson, Hauksson och Kozica) och resten återfinns fortfarande i Östers trupp. Men när det kommer till startspelare 2024 har det skett ännu fler förändringar. 

Varken Adam Herdonsson, Sebastian Starke Hedlund eller Niklas Söderberg har varit givna under Foystons intåg utan har snarare setts som inhoppare. Jag räknar därför inte att någon av dem startar mot Kalmar. Om Vladimir Rodic och Tatu Varmanen är tillbaka efter sina lindriga skador räknar jag med att Martin Foyston ställer upp med följande startelva:

Robin Wallinder
Tatu Varmanen - Mattis Adolfsson - Ivan Kricak - Lukas Bergqvist
Manasse Kusu - Daniel Ljung - David Seger
Vladimir Rodic - Alibek Aliev - Adam Bergmark Wiberg


Då skulle det enbart vara tre spelare från fjolårets elva mot Kalmar kvar i startelvan. Men då var varken Tatu Varmanen, Mattis Adolfsson och Daniel Ljung givna under 2024 för Srdjan Tufegdzic. 

Mot en vinst på Ekerum!

Stefan Pavlovic Susastefan99.susa@gmail.com2024-03-22 15:45:00
Author

Fler artiklar om Öster