Inför söndagens matcher
Vladimir Rodic vilas från matchen på grund av problem med hälen.

Match mot Räppe och Oskarshamn på Arabyvallen.

Det väntas fotbollskalas på Arabyvallen när Öster ska möta två lag samma dag. Det blir match mot Räppe kl. 14.00 och mot Oskarshamn kl. 16.30. Det är fri entré till matcherna och de kommer inte att sändas av SMP.

Öster kommer närmast från en förlust borta mot IFK Göteborg där Öster sett till förutsättningarna, alltså superettanlag mot allsvenskt lag, gjorde en okej prestation. Göteborg kom med en A-lagsbetonad elva och hade likt Öster inga planer på att vila tilltänkta startspelare.

Det var en första halvlek som var rätt jämn från båda lagen. Öster fick till ett snyggt mål signerat Adam Bergmark Wiberg efter passning av David Seger. Varpå IFK kunde kvittera efter ett inlägg men även sätta dit 2-1 på en fast situation. Förutom målen dominerade varken Öster eller Göteborg halvleken.

I andra halvlek var Öster det piggare laget och som skapade flera heta målchanser men fick aldrig till slutprodukten. Även om IFK hade chanser att utöka ledningen stod Carl Lundahl Persson för fina räddningar. Han höll nollan i halvleken och kommer göra det jobbigt för Foyston att välja en tydlig första målvakt när både han och Robin Wallinder stått för fina insatser.

Nu väntar alltså dubbla matcher på söndag och den matchen jag kommer bevaka blir den mot Oskarshamn. Det kommer i vanlig ordning komma ut spelarbetyg från matchen men ingen bevakning på Räppe matchen.

Jag tror att man vill fortsätta att spela in en startelva då nästa match kommer vara genrepet mot Kalmar FF. Detta skulle innebära en mer B-betonad elva mot Räppe (division 2 lag) och en mer A-betonad elva mot Oskarshamn (division 1 lag).