Inför Superettan: Ängelholms FF

Inför Superettan: Ängelholms FF

Klockan tickar snabbt. Nedräkningen pågår. Vi tar stora kliv mot första avspark i årets Superetta. Redaktionerna presenterar sina lag och turen har nu kommit till Ängelholm. Eric Persson presenterar här sitt lag.

Så här slutar tabellen 2012, enligt Eric.

1.    Trelleborgs FF.
2.    IF Brommapojkarna.
--------------------------------------
3.    Landskrona BoIS.
4.    Hammarby IF.
5.    Halmstads BK.
6.    Östers IF.
7.    Ljungskile SK.
8.    ÄFF.
9.    Assyriska FF.
10.    Jönköpings Södra IF.
11.    Degerfors IF.
12.    Varbergs BoIS FC.
--------------------------------------
13.    Falkenbergs FF.
14.    IK Brage.
--------------------------------------
15.    Umeå FC.
16.    IFK Värnamo.

- Om jag får mer än hälften rätt så vet jag inte vad jag gör. För det är ju så att de flesta tips inte blir sann verklighet i alltför stor utsträckning, oftast blir det något ”fel” här och där. Personligen tror jag ändå stenhårt på mitt tips. TFF har ett gudomligt starkt centralt mittfält, seriens bäste vänsterback och ett sylvasst anfallspar. Därför lär de klara av favorittrycket samtidigt som BP:s unga lag och ”Henkes” bygge tar rejäl fart mot rikets högsta serie. Bajen faller, trots häpnadsväckande bra insatser, på målsnöret i samma stund som HBK, Öster och Ljungskile kämpar in i det sista. Di gule står för en potentiell, men emellanåt svajig, säsong och klarar målet att vara en del av övre halvan. J-Södra och Varberg får i perioder uppleva hybris parallellt med att lag får svårt med Umeå. Brage lyckas dock på något vis att ännu en gång knipa en plats ovanför det sista strecket. Till sist: jag hoppas av hela mitt hjärta att IFK Värnamo stannar kvar i Sveriges näst högsta serie, men något säger mig att så inte blir fallet.

När redaktionerna tippar tabellen tror de, precis som Eric själv, att Ängelholm i år blir ett mittenlag. Ska man tro det sammanlagda tipset slutar Ängeholm på en sjunde plats när fotbollsåret är över.

Hur har  försäsongen varit?
- Med två vinster, tre oavgjorda samt fem förluster ska vi inte hoppa av glädje när vi sammanfattar försäsongen. Eller ska vi det? Kanske har vi lyckats sänka förväntningarna bland både motståndare och åskådare. Toppmatcherna var 4-4 mot svenska mästarna HIF och 2-2 mot danskarna från Esbjerg. Sammantaget har det skett en hel rad med positionsroteringar, vilket i sin tur inte gynnat det kortsiktiga resultatet. Å andra sidan är försäsongen till för att bygga på och utvecklas sitt alster. 

Spelare in: Zeyn S-Latef (mittfältare, Syrianska IF Kerburan), Omid Nazari (mittfältare, Malmö FF), Magnus Arvidsson (tränare, Förslövs IF), Robin Staaf (forward, Örebro SK), Robin Simovic (forward, IFK Klagshamn), Hampus Nilsson (målvakt, Helsingborgs IF, lån), Michael Babier (försvarare, uppflyttad), Michael Baggner (mittfältare, uppflyttad), Andreas Karlsson (forward, uppflyttad), Joakim Alriksson (mittfältare, Djurgårdens IF), Johan Eiswohld (mittfältare, Helsingborgs IF), Roger Anderek (målvakt, Vejby IF, registrerad som back-up).

Spelarförluster: Sebastian Andersson (forward, Kalmar FF), Antonio Rojas (mittfältare, Halmstads BK), Johan Blomberg (mittfältare, Halmstads BK), Andreas Karlsson (försvarare, Kristianstads FF), Jörgen Nilsson (forward, Kristianstads FF), David Bennhage (försvarare, Ljungskile SK), Kastriot Sogojeva (mittfältare, Ramlösa Södra FF), Gabriel Luiz Grille Rocha (försvarare, CD Badajoz), Kristofer Nilsson (målvakt, ny klubb ej klar), Christoffer Skoog (tränare, ny klubb ej klar).

Vilka är era förhoppningar inför säsongen?
- Förhoppningarna är tudelade. Samtidigt som många drömmer om nya framgångar á la 2011, så inser en hel del att kommande säsong kan bli ett hundår. Att ha stora förväntningar på årets ÄFF-lag är fullt berättigat – men inte att tro att vi ska återupprepa fjolårets bedrifter. Att prestera bra fotboll som utmynnar i fullgoda resultat är givetvis A & O, men huvudsaken är att utveckla vårt spel till säsongen 2013. Då spelar vi förhoppningsvis i Superettan, möjligtvis spelar vi i Allsvenskan året därpå.  

Vilka är ditt lags styrkor och svagheter?
- Den största styrkan är att vi har lyckats få in så oerhört mycket utvecklingsbar kvalité. Om vi lyckas behålla merparten av denna trupp över 2013 kommer vi att utmana de flesta lag i Sverige. I samma stund kan det vara svagheten… är detta nykomponerade lag redo för tuffa utmaningar redan i år?

Vem blir lagets viktigaste spelare 2012?
- När Jakob Augustsson under försäsongen tvingats utstå smärta i både ljumsktrakter, fötter och luftvägar har det blivit ytterst genomskinligt att ÄFF saknat sin ordinarie kapten och pådrivare. Ledaregenskaperna, fotbollsförmågan och erfarenheten är några exempel som sammanfattar ÄFF:s viktigaste spelare. Det är inte samma sak utan kapten Augustsson på plan.

Vem blir lagets utropstecken?
- Robin Simovic. Folk runtomkring ÄFF hoppas att den MFF-fostrade forwarden ska kunna axla Sebastian Anderssons roll från fjolåret. Med sina 198 centimeter och 88 kilo är han en stor kloss att flytta på, samtidigt som han erbjuder imponerande teknik och en näsa för mål. Gjorde totalt 19 mål för Division 2-klubben IFK Klagshamn i fjol och trots att ljumskproblem har stigit fram under försäsongen så är det inte svårt att se att killen lyser av potential. Medför en nödvändig och effektiv dimension i ÄFF:s spel. Men snälla… låt mig nämna killar som Robin Nilsson, Joakim Alriksson, Zeyn S-Latef, Lester Dewee och Michael Babier – de har alla färdigheter för att erövra en svensk elitserie och därmed bli ett rejält utropstecken redan i år (!).

Stort tack Eric Persson för att du svarade på frågorna!

Svenskafans.com2012-04-04 15:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans