Inför Superettan: Assyriska FF
Sotirios Papagiannopoulos, viktig kugge hos AFF!

Inför Superettan: Assyriska FF

Två lag från Södertälje i Superettan. Assyriska FF vill nog gärna vara bäst i stan, men hur är läget i klubben?

Hur har er försäsong varit?
- Resultatmässigt usel med en vinst, en oavgjord och fem förluster. Spelmässigt försöker tränare Valentic fortfarande hamra in ett fungerande 4-3-3, men under försäsongen märkte vi att det brast i sista tredjedelen, framför allt eftersom de tre anfallarna Hyseni, Aganovic och Pachajyan inte är samspelta. Man ska ändå aldrig dra några förhastade slutsatser av försäsonger, det är en helt annan grej när serien drar igång och motivationen hakar på.

Hur ser truppen ut?
- Tunn, men lite bättre än för någon månad sedan. Värvningen av Holster stärker ett redan starkt mittfält och startelvan har en stabil centrallinje. Bänken består dock främst av juniorer och skadebenägna spelare, vilket är oroväckande. Å ena sidan är det fördelaktigt att kunna – nästan tvingas - ge sina egna produkter chansen, å andra sidan kan de kastas in i en hetluft de inte är redo för. Och vad händer med bänken när juniorerna slängs in i startelvan? Lagen med bäst bänk brukar oftast hamna högst upp i tabellen, och vår bänk är långt ifrån bäst.

Spelare in
Fredrik Holster, GIF Sundsvall
Christoffer Eriksson, Degerfors
Jens Jacobsson, Vasalund

Spelare ut
Stefan Batan, Hammarby
Christer Youssef, Cypern
Amin Nazari, Malmö
Admir Catovic, klubblös
Aydin Unsal, klubblös
Gabriel Awrohum, klubblös
Paul Obiefule, klubblös

Har försäsongen haft någon enskild höjdpunkt?
- Att se Fuad Hyseni och Alex Nilsson löpa igen efter sina svåra skador säger kanske mer om en usel försäsong, men det var glädjande att se.

Vilken spelare hos er tycker ni att vi ska hålla ögonen lite extra på?
- Christopher Brandeborn. Irrationell, kan bryta mönstret, löper gärna i djupled och har en fin bollbehandling. I form är han en av seriens vassaste mittfältare. Jag hoppas att tränare Valentic får ut mer av honom i år än ifjol, då han ofta förpassades till kanten. I bortamatchen mot Sundsvall visade dock Brandeborn vilken talang han är. Helt magnifik och låg bakom allt i anfallsväg när vi vann med 4-2.

Vilken är er nyckelspelare?
- Sotirios Papagiannopoulos för att han ger trygghet åt en backlinje som sedan stenåldern har virrighet inpräntad i ryggmärgen oavsett spelare. Lika viktig är målvakten Robin Malmkvist, som förra året räddade ungefär hundrafem straffar.

Vilka förväntningar har ni som redaktion på den kommande säsongen?
- Som folkslag är vi assyrier väldigt krävande och överoptimistiska, vilket snuddar på bristen till verklighetsförankring. Med dålig ekonomi och tunn trupp kan vi dock räkna med en mittenplacering och skippa snacket om uppflyttning även om vi som vanligt går och imponerar under våren.

Finns det några orosmoln på er himmel?
- Truppen ser som sagt bättre ut, men är fortfarande tunn. Det saknas framförallt en back-up till skyttekungen Admir Aganovic.
 
Vilka två lag går direkt upp, och vilket lag får kvala?
- Hammarby vinner serien. Det är dags, i år finns inga bortförklaringar. De har tränaren, truppen, publiken, ekonomin och arenan. De får sällskap av Sundsvall som alltid håller hög klass. Hade sedan varit kul om sammansvetsade Sirius tog kvalplatsen.
 
Hur tror ni tabellens nedre del ser ut när säsongen är slut? Vilka åker ut och vilka får kvala?
- Har ingen vidare koll, men så länge vi håller oss borta från kvalstrecket får vem som helst åka ur.

Något övrigt som ni gärna vill berätta för oss andra?
- Till alla bortasupportrar som besöker Jallavallen – ta på er så många plagg som möjligt oavsett om det är juli eller oktober. När ni sedan åker hem med noll poäng i bagaget kommer ni konstatera att arenan är Sveriges kyligaste.

Tack Nemrud Kurt för dina svar!

Pernilla Olsson2014-04-03 08:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans