Inför Superettan: Brommapojkarna

Inför Superettan: Brommapojkarna

Patrik Lindberg i Brommapojkarnas-redaktion. Hoppas att läget i laget är bra så här pass nära säsongsstart. Hur tror du att tabellen ser ut när säsongen är över?

- Enkelt, vi vinner, säger Patrik med ett leende. Så här tror jag att tabellen slutar 2011.

BP
Hammarby
Assyriska
Sundsvall
Åtvidaberg
Landskrona
Ängelholm
Ljungskile
Jönköpings Södra
Brage
Falkenberg
Öster
Västerås
Degerfors
Värnamo
Qviding


- Jag ska dock erkänna, det här med att tippa en serie man inte kan så mycket om är absolut inte min grej och jag börjar med att be om ursäkt till alla supportrar vars lag i min tabell kommer hamna i botten. Jag kan för lite om lagen helt enkelt, därför blir det i vissa fall gissningar mer än riktiga motiverade tips. Jag tänker inte köra klassikern "de som åker ut har för dåliga trupper" då den i mina ögon är en riktigt svag motivering som skriker att man inte kan något om lagen. I botten har jag alltså mest gått på min magkänsla och i vissa fall, väldigt vilda gissningar.

- Topp tre är ett drömscenario, även om Hammarby inte direkt är laget man i första hand vill att det ska gå bra för, skulle det vara kul med många derbyn nästa år. I Allsvenskan. För BP har verkligen en trupp som egentligen ska kunna promenera hem Superettan om alla visar rätt inställning. De enda av hög klass vi har tappat är Joakim Runnemo och Pär Asp och dessa har man ersatt med bl.a. Aziz Corr-Nyang, Saihou Jagne och Nicklas Carlsson. Och så på det några unga spelare från egna led. Det kommer att bli en trevlig säsong på Grimsta IP.


Hur summerar du er egen Silly season?

Spelare in är:
Aziz Corr-Nyang – GIF Sundsvall (lån)
Joakim Lindner – Gröndal (Utlånad från BP)
Davor Blazevic – Gröndal (Utlånad från BP)
Karl Larsson – Gröndal (Utlånad från BP)
Saihou "CH" Jagne – AIK
Nicklas Carlsson – IFK Göteborg
Hampus Jönsson – Gröndal (Utlånad från BP)
Pontus Åsbrink – Gröndal (Utlånad från BP)
Anton Magnusson – Gröndal (Utlånad från BP)

Spelare ut:
André Möllestam
Mikkel Jensen
Olof Guterstam
Pär Asp
Benny Lekström
Imad Chhadeh
Joakim Runnemo
Kim Odelius
Sinan Ayranci

Vilken startelva tror du får chansen att starta i premiären?
Kristoffer Nordfeldt
Tim Björkström - Pontus Segerström - Nicklas Carlsson - Miiko Albornoz
Dalil Benyahia - Mauricio Albornoz - Serge-Junior Ngouali - Aziz-Corr Nyang
Pablo Piñones-Arce - Nabil Bahoui

Hur har spelet sett ut under försäsongen?
- Stundtals bra, stundtals dåligt. Mest dåligt dock när jag tittat. Har själv sett tre matcher, i dessa har Akropolis, Brage och HJK Helsingfors juniorlag stått för motståndet. Mot Akropolis blev det 3-3, mot Brage 1-1 och mot HJK vann BP med hela 8-0. Men återigen, det var deras juniorer.

- Annars har det blivit seger mot Hammarby och 2-2 mot Djurgården, vilka får ses som bra resultat. Även 0-0 mot Syrianska i en match där BP ska ha dominerat (såg inte den, Södertälje kl. 15 på en tisdag är ingen optimal tid...). Som sagt, blandat helt enkelt. Tilläggas bör att BP dock var helt obesegrade på försäsongen. Defintivt ett plus.

Vad talar för laget i år, vilka är era  styrkor?
- Den största styrkan är absolut startelvan. Den håller faktiskt högre klass än förra årets. Förra året var BP:s stora problem anfallsspelet, detta löser man (förhoppningsvis)  inför årets säsong genom att dels värva Saihou Jagne, men också genom att spela med två anfallare istället för en.

Vilka orosmoln syns på himlen?
- Inställningen! Alla i truppen måste inse att Superettan inte är så lätt som man tror. Förra året blev BP för kaxiga efter den fina våren, man började prata om Europa och spelare skulle ut och dominera. Det höll inte i Allsvenskan och det kommer inte hålla i  Superettan! Det är just i såna här saker som de mer rutinerade killarna, Nicklas Carlsson och Pontus Segerström måste kliva fram och tala om för de yngre (och äldre såklart) att Superettan inte alls blir så lätt. Då kan det gå bra, annars inte!

Vilken spelare blir årets utropstecken i er klubb?
- Det finns tre spelare jag framför allt hoppas på, Joakim Lindner, Nabil Bahoui och CH Jagne. CH och Nabbe måste göra mål framåt för att det ska gå bra för BP. Joakim Lindner är en 91:a som har gjort det väldigt bra under försäsongen när bl.a. Gabriel Petrovic har varit skadad. Blir det fler skador på mittfältet hoppas jag han visar att han är med och konkurrerar om en ordinarie plats!

Tack så mycket Patrik för att du tog dig tid att berätta mer om BP!

Pernilla Olsson2011-04-07 18:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans