Inför Superettan: Degerfors IF

Inför Superettan: Degerfors IF

Degerfors IF slutade förra året på en 10:e plats i Superettan. I år är siktet inställt på en högre placering men den egna redaktionen tror ändå att det är rimligt att tro på en mittenplacering för sitt lag.

 Gustav Persson, redaktör på Degerfors lagsida. Hur tippar du att tabellen ser ut när säsongen är färdig?
 
- Så här lyder vårt jurybeslut:
1. GIF Sundsvall
2. Assyriska FF
3. Landskrona BoIS
4. Hammarby IF
5. Ljungskile SK
6. Åtvidabergs FF
7. Jönköpings Södra IF
8. Degerfors IF
9. Falkenbergs FF
10. IF Brommapojkarna
11. Ängelholm FF
12. IK Brage
13. IFK Värnamo
14. Östers IF
15. Västerås SK FK
16. Qviding FIF
 
- I toppen tar GIF Sundsvall hem det efter att ha varit så otroligt nära under ett par säsongers tid. Assyriska FF gör dem sällskap med en stabil trupp. BoIS tar kvalplatsen, de har värvat bra. Bajens anfallsspelare håller allsvensk klass, det gör inte försvaret. Varken Åtvidaberg eller BP kommer lyckas studsa tillbaks direkt. Nykomlingarna kommer få det tufft i årets Superetta som kommer vara minst lika jämn som förra året där det endast skiljde 5 poäng mellan en 4e och 11e plats. Rutin kommer att avgöra mycket. 
 För DIFs del så tar man ytterligare steg i utvecklingen och etablerar sig på allvar i Superettan. Målet måste vara att nå en bättre placering än förra årets 10e plats. 
 
Hur har Degerfors Silly Season varit?

- Följande spelare har kommit in:
Brian Edwards, målvakt, senast i San Jose Earthquakes
Jonas Olsson, försvarare, Carlstad United
Christopher Brandeborn, mittfältare, Skiljebo SK
Alexander "Nutt" Andersson, anfallare, KB Karlskoga
 
- Dessa spelare har lämnat klubben:
Sebastian Henriksson, mittfältare, slutar
Mikael Nilsson, försvarare, slutar
Sebastian Karlsson, målvakt, slutar
 
Hur tror du att tränaren formerar startelvan i premiären?
Brian Edwards
Jonas Olsson, Andreas Holmberg, Christoffer Wiktorsson, Marcus De Bruin
Tobias Sohlberg, Eric Jernberg
Christophe Lallet, Niklas Klingberg, Andreas Ljunggren-Eriksson
Peter Samuelsson
 
Hur har er försäsong varit?
- En stabil försäsong, senast en seger i Svenska Cupen mot div.3 laget IFK Mariestad. Har förutom div.1 och Superetta-motstånd, även mött allsvenskingar i form av Gefle samt Norrköping och hunnit med en resa till Portugal för att känna på lite riktigt gräs under den långa vintern. DIF har på sistone jobbat hårt på att få till ett aggressivt försvarsspel över hela banan. Anfallsspelet har således blivit lite nedprioriterat, men att det kommer fungera när säsongen sätter igång tvivlar jag inte en sekund på.
 
Vilka är lagets styrkor?
- Degerfors IF styrka ligger främst i kontinuiteten. Sedan sejouren i div. 1 för två säsonger sedan så har vi kvar majoriteten av startelvan, hela 7 spelare faktiskt. Det tillsammans med en spetsning av truppen och ytterligare talangutveckling samt en attraktiv spelstil bidrar till att vårat rödvita lags framtid ser ljus ut. Sedan förra året har vi breddat truppen något och värvat en spelare i varje lagdel. Det gör att vi framförallt inte är lika sårbara utan vår målskytt Peter Samuelsson.
 
Finns det några orosmoln?
- Orosmolnen som finns är framförallt målvaktsfrågan. Brian Edwards värvades efter en underlig episod med vår gamle gunstling Sebastian Karlsson som slutade i brist på motivation. Förhoppningsvis kommer detta frågetecken utvecklas till ett utropstecken.
 
- Även på högerbacksplatsen samt den offensiva kreatör-rollen finns det i dagsläget små frågetecken på vilka spelare som ska få chansen, men jag har full tillit till att tränartrojkan har hittat rätt under träningsmatcherna och att detta kommer belönas i tävlingsmatcherna framöver.
 
- Förutom spelarna, så är Stora Valla DIFs största frågetecken i dagsläget. Det ska läggas konstgräs, men vart? Läktarna måste byggas ut för att hålla standarden som introduceras 2014. Osv. Ett utvecklingsteam jobbar med dessa frågor och även det kommer förhoppningsvis utvecklas till någonting positivt.
 
Vem blir årets utropstecken?
- Niklas Klingberg. Han värvades som defensiv mittfältare förra sommaren, men har i de senaste matcherna tagit den offensiva mittfältsrollen på DIFs mittfält och gjort det riktigt bra.
 
- Jag håller tummarna för att han fortsätter på det spåret och blir den sista länken på mitten som vi saknade efter att Johan Bertilsson lämnade oss förra året.

Stort tack för svaren Gustav!

Pernilla Olsson2011-04-08 08:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans