Inför Superettan: Degerfors IF
Tobias Solberg är viktig även denna säsong

Inför Superettan: Degerfors IF

Det närmar sig den där stunden då domaren blåser igång säsongen. En lång, mörk vinter är till ända. Redaktionerna presenterar sina lag och nu har turen kommit till Degerfors där Linus och Gustav ger deras syn på sitt lag.

Så här tippar redaktionen att serien slutar:
Halmstads BK
Hammarby
-------------------------------
Trelleborgs FF
Landskrona BoIS
Östers IF        
Varbergs BoIS FC
Jönköpings Södra IF
IF Brommapojkarna
Degerfors IF
Ängelholms FF
Assyriska FF
Falkenbergs FF
-------------------------------
IFK Värnamo
Ljungskile SK
-------------------------------
IK Brage
Umeå FC

- Som vanligt kommer Superettan vara ett getingbo och vi tror att det kommer vara otroligt jämt mellan de fem översta lagen. Vilket lag som helst skulle kunna gå segrande ur striden. Men vi tror att allsvensk rutin tillsammans med kloka värvningar gör att Halmstad står i toppen när serien är slutspelad.
- Mittenlagen är inte mycket att orda om mer än att Varberg blir bästa nykomling då deras satsning ser minst sagt intressant ut. I botten hittar vi den andra nykomlingen Umeå som vi inte tror räcker till och vi har även svårt att se att Brage kommer klara sig kvar när slutvisslan ljuder.

Alla redaktioner som skriver om Superettan ombeddes tippa hur serien slutar. När resultatet räknades samman blir det formodade resultatet att Degerfors slutar 11 i årets upplaga Superettan. En sammanlagd tabell där Halmstad förväntas vinna.

Hur har försäsongen varit?
- Försäsongen har varit ett kaos utanför planen då en lugn och förtroendeingivande inledning på Silly Season övergick till en mer stormig variant. Dagen innan transferfönstret stängde stod vi utan en ordinarie vänsterback (då Christoffer Eriksson blivit långtidsskadad) och anfallsalternativ till Alexander Andersson då tilltänke Philip Aremu fastnat någonstans  i Migrationsverkets byråkrati. Men Patrik Werner fick de sista pusselbitarna att falla på plats och nu känns det spännande att se vad det nya DIF kan åstadkomma på planen.  

- På planen har laget blandat och gett och i de senaste matcherna har spelet sett allt bättre ut. Tyvärr blev genrepet mot division 1 laget Norrby IF inte vad vi hoppats när DIF förlorade med 2 – 0 hemma på Stora Valla. Men vad säger man, ett dåligt genrep ger en bra premiär.

Spelare in: Denna säsongen har vi värvat Christoffer Eriksson(försvarare) och Daniel Sundgren(mittfältare) från AIK. För att ersätta flyktade Christoffer Wiktorsson har division 2:s bästa mittback Pontus Jakobsson värvats från ÖSK Ungdom och Robert Medvegy från Skiljebo SK. Mittfältet har spetsats till med Gheorghe Andronic från IFK Värnamo och Erik Nilsson från ÖSK. På Silly Seasons sista dag anslöt vänsterbacken Ghandi Kassenu från Moldaviska högstaligan och anfallaren Kvame Karikari på lån från AIK.  Förutom alla externa nyförvärv har vi även plockat upp Alexander Hjärpe(försvarare), Adam Nilsson (försvarare) och Daniel Henriksson(mittfältare) från de egna leden.

Spelarförluster: Knappt var silly season igång förrens vår elake (lille)bror i väst började signa Degerfors spelare. Till Örebro gick Christoffer Wiktorsson(försvarare) och Peter Samuelsson(anfallare). Christophe Lallet(mittfältare) följde sitt hjärta och hamnade hos seriekonkurrenten Bajen. Hos seriekonkurrent hittar vi även flyktade Andreas Ljunggren-Eriksson(mittfältare) som gick till Ljungskile SK. Försvararen Marcus de Bruin ville bli plit och drog till Stockholm och som grädde på moset lämnade även Martin Broberg DIF för huvudstaden för fortsätta sin fotbollskarriär i Allsvenskan med DjIF. Slutligen har vi lånat ut Eric Jernberg till division 1 klubben Karlstad BK fram till den 1 augusti.

Vilka är era förhoppningar inför säsongen?
- Vi hoppas att spelet ska fungera lika bra som förra säsongen, men med många nya spelare i truppen har mycket av den kontinuitet som tidigare fanns i truppen urholkats. Vi tror därför att det är viktigt att vi får en bra inledning på säsongen för att gjuta mod i spelarna. Uteblir resultaten i början kan det bli en lång och tung säsong för alla rödvita fans runt om i Sverige.  
Lagets styrkor och svagheter, enligt er?

- Precis som förra säsongen har vi ett starkt mittfält och frågan är om konkurrensen inte ökat ytterliggare inför denna säsongen. Med en ryggrad i Klingberg, Andronic och Solberg kommer vi bli tunga att möta i varje enskild match. Runt dessa finns kreatörer som Erik Nilsson, Daniel Sundgren, Amadaiya Rennie och Christoffer Brandeborn.
Vår största svaghet denna säsongen är att vi inför seriestart inte hunnit testa alla spelarna och varken hunnit spela samman en backlinje eller en anfallslinje. Vi har även tappat massor med poängspelare sedan förra säsongen och det är än så länge oklart vilka spelare som kommer axla rollerna efter de spelare som lämnat.

Vilka blir lagets viktigaste spelare 2012?
- De viktigaste spelarna i DIF denna säsongen tror vi blir Niklas Klingberg, Tobias Solberg, Amadaiya Rennie och AIK lånet Kvame Karikari.

Vem blir lagets utropstecken?
- Vi tror att nye Daniel ”Lill-Gary” Sundgren kommer bli en obehaglig överraskning för många ytterbackar denna säsongen.

Stort tack till Gustav och Linus för att ni svarade på frågorna!

Svenskafans.com2012-04-06 12:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans