Inför Superettan: Falkenberg

Inför Superettan: Falkenberg

Falkenberg slutade förra året på en sjunde plats i Superettan. Lagets egna redaktion tror i år att laget kan bli en outsider och utmana där uppe i toppen.

Hej Eric, redaktör för Falkenbergs lagsida här på svenskafans.com. Hur tror du personligen att tabellen ser ut när säsongen är slutspelad?

1. Hammarby
2. Ljungskile
3. Landskrona BoIS
4. Falkenberg
5. Assyriska
6. Åtvidaberg
7. GIF Sundsvall
8. Brommapojkarna
9. Ängelholm
10. Degerfors
11. Brage
12. Öster
13. J-Södra
14. Qviding
15. Västerås
16. Värnamo

- Oj, det var ruggigt svårt att tippa och motivera. Det är alltid sjukt svårt att tippa en tabell före seriestarten. Ljungskile har värvat bra, och blir därför farliga. Landskrona har fått in ett superförvärv i Marcus Lantz, och Hammarby har fått in några meriterade herrar. Där har ni de tre lagen som jag tror kommer att sluta överst. Jag tror mycket på mitt Falkenberg, vi blir en outsider. Assyriska och Åtvidaberg är två lag som jag inte riktigt vet var jag har. De är luriga att tippa. Jag tror att samtliga nykomlingar får det svårt. Värnamo spelar fin fotboll, men under försäsongen har de gjort det alldeles för svårt för sig. Istället för att komma till skott har de spelat runt bollen några gånger extra. För att överleva här måste de vara effektiva. Det gäller även Västerås och Qviding.

Hur har er silly season sett ut? Vilka spelare har kommit in respektive försvunnit?
- Våra nyförvärv är; Per "Texas" Johansson (Halmstad), Marcus Mårtensson (Berga), Marcus Översjö (Elfsborg), Petter Digneus (Trollhättan), Tobias Carlsson (Torslanda), Carl-Oscar Andersson (uppflyttad), Simon Andersson (uppflyttad).
Spelare som lämnat är; Peter Nilsson (Qviding), Oskar Andersson (Stafsinge), Tibor Joza (Häcken), Mohamed Yussuf (Varbergs BoIS), Korab Gashi (Varbergs BoIS), Filip Svenberg (Varbergs BoIS, lån), Sebastian Levinsson (Tvååker).
 
Vilken startelva tror ni startar i premiären?
 - Jag tippar på att vi startar med en 4-2-3-1-uppställning där jag skulle tro att följande spelare får förtroende:
Stojan Lukic - Petter Digneus, Daniel Johansson, Kristoffer Englén, Per "Texas" Johansson - David Svensson, Robin Ganemyr - Christoffer Carlsson, Marcus Översjö, Erik Johansson - Stefan Rodevåg
 
Hur har spelet sett ut under försäsongen?
- Det har faktiskt sett bra ut i de flesta av matcherna. Vi fick 3-3 mot Häcken och föll i slutet mot Trelleborg, så vi har gjort bra ifrån oss mot allsvenskt motstånd. Marcus Översjö sänkte Qviding med sina två mål. Resultatmässigt har det sett förvånansvärt bra ut, och spelmässigt har det sett helt okej ut.
 
 Vad talar för laget i år, vilka är era styrkor?
- Vi har en bra trupp, där det är hård konkurrens om varje plats. Under höstsäsongen ifjol utvecklade vi ett eget spel, som vi fick mycket beröm för. Vi förlorade faktiskt bara en av de 16 sista matcherna i serien, vilket är en lysande prestation. Vi var ett övertidsmål mot Brage ifrån fjärdeplatsen. Vi vill gärna bli bättre än sjua i år.
 
Vilka orosmoln syns på himlen?
- Skador på fel spelare är aldrig kul. Vi har haft en del problem med skador under försäsongen. Men får alla vara friska och krya så har vi bra konkurrens i truppen.
 
Vilken spelare blir årets utropstecken i er klubb?
- Marcus Översjö! Han kom från ingenstans och gjorde fyra mål och en assist på sex matcher (bara två starter) under låneperioden ifjol. Han blir ännu bättre i år. Christoffer Carlsson och Erik Johansson kommer också att gå framåt mycket.

Finns det något mer du vill berätta gällande Falkenberg inför säsongen 2011?
- Det är dessvärre tveksamt om vår store profil Daniel Alexandersson kommer att kunna spela någonting alls den här säsongen. Jag vill skicka en krya på dig-hälsning. Alla FFF-supportrar håller tummarna för att hans karriär inte är över.

Stort tack Eric Nilsson på Falkenbergs-redaktionen för att du svarat på mina frågor!

Pernilla Olsson2011-04-04 08:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans