Inför Superettan: Falkenbergs FF
Stojan Lukicm målvakt i Falkenberg, är oerhört viktig för laget.

Inför Superettan: Falkenbergs FF

Det är bara dygn kvar till premiären av Superettan. I vår presentation av lagen i Superettan har vi nu nått Hallandslaget Falkenbergs FF där Eric Nilsson i redaktionen presenterar sin syn inför säsongen.

Så här tror jag att årets säsong slutar:
1. Öster
2. Trelleborg
--------------------------------------
3. Ängelholm
4. Halmstad
5. Falkenberg
6. Hammarby
7. Assyriska
8. Landskrona
9. BP
10. Degerfors
11. Brage
12. J-Södra
--------------------------------------
13. Ljungskile
14. Värnamo
--------------------------------------
15. Varberg
16. Umeå

- Jag känner att Öster fått till en stark trupp, med en bra mix. De har flera intressanta spelare. Trelleborg har behållit vad de behöver för att kunna bli ett topplag i superettan. Ängelholm var ruskigt nära allsvenskan ifjol. De har visserligen tappat Sebastian Andersson, men jag tror ändå de kommer att vara med och slåss i den absoluta toppen.

- Halmstad får spela i superettan minst ett år till. Frågan är vilket lag som blir bäst i Halland. Kan bli tufft mellan Falkenberg och Halmstad. Även om de sistnämnda säkerligen tror att det blir en lätt match. Varberg och Umeå får det riktigt tufft och åker ur lika snabbt som de gick upp.

Alla redaktioner ombeddes att tippa serien och de olika platserna räknades sen samman till en gemensam tabell. I den tabellen tippas Falkenberg på en tionde plats.

Hur har försäsongen varit?

- Blandad resultatmässigt, men lovande spelmässigt. Det är faktiskt länge sen jag såg oss göra en så bra försäsong spelmässigt. Vi har spelat en rolig och anfallsglad fotboll hittills i år och skakat både Elfsborg och Blåvitt på försäsongen. Det lovar gott.

Vilka är era förhoppningar inför säsongen?
- Vi vill bli bättre än förra säsongen, då vi kom sjua. Vi har kommit sexa, sjua fyra år i rad nu och känner att vi vill framåt. Vi vill inte stampa på samma ställe hela tiden. Föreningen har gått ut med en vision om att vi ska nå minst allsvenskt kval senast 2014. Det låter riktigt bra i supportrarnas öron. Men det ska ju genomföras också. Jag tror att vi hamnar någon placering bättre än ifjol.

Spelare in: Victor Sköld, Trollhättan, Adam Eriksson, Norrby, Danny Ervik, Öis, Sahr David Morsay, Sierra Leone, Anton Lans, Elfsborg, Anton Wede, Elfsborg, Tobias Johansson, Nybergsund, Zlatan Krizanovic, kontraktslös

Spelarförluster: Per "Texas" Johansson, slutat, Mikael Boman, Halmstad, Petter Digneus, Akropolis, Tobias Nilsson, Åtvidaberg, Kristoffer Englén, Varberg

Vilka är lagets styrkor och svagheter?
- Ett så här ungt lag har vi aldrig tidigare haft under våra tio år i superettan. Vi har många unga och hungriga killar med stor potential. Victor Sköld och Danny Ervik har båda sett riktigt bra ut på försäsongen. Våran största styrka är vår lagmoral och inställning. Vår svaghet är att vi de senaste åren varit för bra för botten, men lite för ojämna för den absoluta toppen i serien. Förhoppningsvis kan vi slippa svackor i år och hålla en jämn nivå hela säsongen.

Vem blir lagets viktigaste spelare 2012?
- Stojan Lukic och David Svensson har varit våra nyckelspelare de senaste åren och är det även i år. Stojan är seriens bästa målvakt, och David är vår bandiera. Den sistnämnde är en bra pådrivare och föregår alltid med gott exempel. Ett föredöme för de yngre. En slitvarg, som satte nytt målrekord ifjol. Han är en viktig kugge. Stojan gör sällan en dålig match och står allt som oftast för spektakulära räddningar. Han har vunnit många poäng åt oss de senaste säsongerna.

Vem blir lagets utropstecken?
- Victor Sköld. Tyvärr ser han ut att missa premiären. Men när han väl är tillbaka kommer han att vara det med besked. Han har sett ruggigt intressant ut på försäsongen.

Stort tack Eric!

Svenskafans.com 2012-04-05 08:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans