Inför Superettan: Hammarby IF
Johan Persson är en positiv värvning!

Inför Superettan: Hammarby IF

Hammarby tippas i toppen av många, är det månne deras tur i år? Vi kollar läget med redaktionen.

Hur har er försäsong varit?
- Rätt bra trots allt. Det känns som att det blåser lite förhoppningsfulla vindar i bajenleden och Nannes intåg i klubben har givit en synbar effekt. Jag kan faktiskt skönja en tydlig spelidé vilket vi är många som har efterfrågat. Med det inte sagt att det inte funnits tidigare, men det har från åskådarplats åtminstone inte sett ut som att spelarna varit trygga och helt förvissade om sina roller. Nu tycker jag att det ser betydligt bättre ut.

Hur ser truppen ut?
- Vi har bytt ut stor del av truppen. Det är så många spelare som försvunnit att jag knappt kommer ihåg. Jag tror dock att den här förändringen är bra. De spelare vi fått in känns starkare och bättre än de spelare som lämnat och det är väl ett måste om vi ska nå våra drömmars mål. Personligen kan jag sakna Max von Schlebrügge, jag tror att han fortfarande hade kunnat tillföra saker vi behöver.
 
Har försäsongen haft någon enskild höjdpunkt?
- Cupspelet var bra för oss. Att få tävlingsmatcher på försäsongen kändes spännande. Hemmamatchen mot Ängelholm inför storpublik tyckte jag var rolig. Den matchen borde vi dock ha vunnit. Deras målvakt spikade igen fullständigt.
Jag åkte aldrig ner till Malmö men bortaföljet där imponerar storligen på mig.

Vilken spelare hos er tycker ni att vi ska hålla ögonen lite extra på?
- Jag har blivit smått hänförd av nyförvärvet Johan Persson från Öster. Vilken spelare! Hans inställning och tydlighet älskar jag. Jag tror att han kommer att bli väldigt viktig och nyttig för oss.

- Även Erik Israelsson kommer att bli en tillgång.

Vilken är er nyckelspelare?
- Johannes Hopf måste prestera på topp. Målvakten är otroligt viktig och jag hoppas att Johannes kommer att genomföra sin bästa säsong någonsin. Det är nästan en förutsättning det med om vi vill gå hela vägen.
- Sen känns det onekligen som att Nanne Bergstrand är en nyckel för oss.

Vilka förväntningar har ni som redaktion på den kommande säsongen?
- Mina förväntningar är höga. Jag vill spela allsvenskt nästa år. Men jag vill också se ett tydligt och vägvinnande spel. Nanne påpekar om och om igen att när vi väl går upp ska vi ha ett eget spel som håller för god allsvensk klass. Om vi är mogna för det redan i år återstår som bekant att se.Finns det några orosmoln på er himmel?

Vi har en ganska tunn trupp så skador är naturligtvis något vi måste försöka undvika. Vi behöver hela, friska och tillgängliga spelare.
Som hammarbyare skulle jag kunna räkna upp tusen orosmoln, men jag väljer att hålla de i schack. Vill försöka se det ljusa och fina ljust nu!

Vilka två lag går direkt upp, och vilket lag får kvala?
- Med risk för att få halva bekantskapskretsen beskyller mig för att utöva jinx så säger jag ändå att vi tar en av direktplatserna. Jag måste hoppas och tro det. Därutöver tror jag att Sundsvall också är redo. Jag blir inte förvånad om Sirius gör en kanonsäsong och får kvala.
 
Hur tror ni tabellens nedre del ser ut när säsongen är slut?
- Vet ni, jag skäms för att säga det här, men jag har ingen som helst koll på de andra lagen. Så himla låst vid mitt lag är jag. Därför låter jag det vara osagt. Jag vet helt enkelt inte. 

Tack Pernilla!

Svenskafans.com2014-04-04 14:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans