Inför Superettan: Landskrona BoIS
Två stora profiler i Landskrona

Inför Superettan: Landskrona BoIS

Landskrona slutade femma förra året. Nu är det många som tror på ett bättre resultat detta år. Skånelaget har värvat många bra spelare, där Marcus Lantz naturligtvis är ett namn som sätter skräck i många motståndare.

Carl N och Micke P är två rutinerade redaktionsmedlemmar i Landskrona. Hur tippar ni att tabellen ser ut när säsongen är färdigspelad?
 
- Den slutar så här;
1. Hammarby
2. Sundsvall
3. BoIS
4. Assyriska
5. BP
6. Falkenberg
7. Åtvidaberg
8. Ljungskile
9. Ängelholm
10. Öster
11. Jönköping
12. Värnamo
13. Brage
14. Degerfors
15. Västerås
16. Qviding

- Hammarby har ett ruskigt vasst lag med Runström och Guara längst fram. Assyriska har värvat friskt Den gamle BoISaren Dr. Jones (Kusi-Asare), en meriterande målvaktsvärvning av Oscar Berglund och Imad Chaddeh, från BP för att nämna några. Därpå har Norling haft ett år i Superettan och är lite mer varm i kostymenen. Vi är lite oeniga i redaktionen, men det kommer garanterat sluta topp-4 för Assyriska.

- Sundsvall är alltid bra, oavsett lag, så de kan vi räkna med. BoIS kniper tredjeplatsen med stjärnvärvningen av Lantz där också Surprise får chansen att vara med en hel säsong som nyckelspelare. Superettan kommer som vanligt vara ett riktigt getingbo, men utöver topp-4 får de andra lagen svårt att blanda sig i toppstriden. Det är egentligen hugget som stucket hur topp-4 slutar.

- BP har ytterligare en föryngring att genomföra och Åtvidaberg kommer nog hamna i den klassiska "nedflyttade-från-Allsvenskan-fällan"

Hur summerar ni er egen Silly Season?
-  BoIS har värvat Lantz. Superettans mest meriterade spelare och antagligen bäste. Ingen har undgått värvningen och ingen lär undgå honom på planen för BoIS, även om många motståndare kommer vilja undgå honom.

- Vi har fått in Liverstam från HIF som ersätter Jocke Persson. Mathias Unkuri som var skadad hela förra säsongen klassar jag också som ett nyförvärv. Johan Persson lämnar till danska Esbjerg.

- Vi har också fått hem två ex-boisare i form av Ajsel Kujovic och Alban Shipshani, som säkert kan bjuda publiken på något gott. Från ungdomsleden har Adam Svensson, Linus Olsson 'den yngre' , Mathias Andersson och Markus Lindström erbjudits lärlingskontrakt.

- Linus Olsson den yngre + Markus Lindström + Simon Alm är utlånade ut till nya samarbetsklubben Högaborg, och Philip Andersson är på väg att lånas ut till Kristianstad FF.
 
Hur tror ni att Henrik Larsson formerar startelvan i premiären?

- Den lär se ut så här:

Peter Karlsson
Max Mölder - F. Liverstam - L.Malmqvist - A.Zaim
Fredrik Svanbäck - Marcus Lantz - Thomas Raun
Fredrik Olsson - Fredrik Karlsson - Surprise
 
Hur har spelet sett ut under försäsongen?
- Blandat. Vissa matcher har allt klaffat (2-0 vinsten borta mot Göteborg). Vissa matcher har anfallet blommat ut (4-0 vinst Högaborg, 4-1 mot Rosengård). Vissa matcher har allt låst sig  och vissa matcher har vi varit bra med trots starkt motstånd, men ändå inte lyckats vinna (förlust Helsingborg 0-1)
 
Vad talar för laget i år, vilka är era styrkor?
- Henke har haft ett inkörningsår. Han vet nu vad som krävs. Dessutom har vi fått in Lantz. Surprise har ett år i kostymen vilket kommer gynna oss. Dessutom har vi en bredare trupp.
Alla vill förbättra förra årets placering, som var femma. Fyra känns inte direkt spännande att sträva efter och därför är minst 3:e plats enda givna att satsa efter. Vi klarar dessutom av att vara spelförande i de många tuffa matcherna mot mindre föreningar som gillar att skicka långt.
 
Vilka orosmoln syns på himlen?
- Håller Lantz en hel säsong i Superettan på de många konstgräsplanerna? Kommer Surprise att briljera som han kan? Får vi skadebekymmer på mittfältet kan det börja vackla. Utöver Lantz är Thomas Raun en spelare som inte får bli skadad. Vi har lite orutin bredvid Malmqvist i backlinjen. Kan uppstå problem.
 
- Målskyttet är något av ett problem också, har skapat mycket de flesta matcher men vissa matcher låser det sig totalt. Bränner på tok för mycket bra chansen, likt förra året. Men detta ska väl Henke och Hasse om några kunna ordna till
 
Vilken spelare blir årets utropstecken i er klubb?
- Fegt att säga Surprise eller Lantz, som är givna egentligen. Kör på Thomas Raun. Thomas får ökat ansvar och fansen vet vad han går för. En outsider är Alban Shipshani, hemvändaren som om det lossnar, enligt många, kan blir riktigt bra. En med spännande framtid är Adam Svensson, som med speltid absolut kan bli ordinarie i detta laget.
 
Övrigt, värt att berätta om BoIS nu när ni har chansen?
- BoIS är starkare än vi någonsin varit i Superettan. Truppmässigt finns ingen som har mycket bättre än oss och vi har alla förutsättningar för att gå upp med en av Superettans bästa trupper. Henrik ser det nog som ett misslyckande om vi inte går upp.

Stort tack till Carl N och Micke P för att ni tog er tid att berätta för oss om andra om BoIS!

Pernilla Olsson2011-04-07 13:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans