Inför Superettan: Ljungskile
Får Michel Thomas jubla i premiären?

Inför Superettan: Ljungskile

Ljungskile slutade förra året på en sjätteplats i Superettan. Hur är läget i laget inför den säsong som nu startar?

Om du Pontus Glimsand på LSK-redaktionen tippar hur tabellen ser ut när säsongen är över, hur ser ett sådant tips då ut?

- I så fall lämnar jag nog följande tabelltips:

1. Hammarby IF
2. Assyriska FF
------
3. Ljungskile SK
------
4. Åtvidabergs FF
5. GIF Sundsvall
6. Landskrona BoIS
7. Falkenbergs FF
8. IF Brommapojkarna
9. Jönköpings Södra
10. Östers IF
11. Ängelholms FF
12. Degerfors IF
------
13. IFK Värnamo
14. Västerås SK
------
15. IK Brage
16. Qviding
 
- Jag vill påpeka att jag tror att upp till åtta lag har chansen på de tre förstaplatserna, och jag tror det kommer vara väldigt jämnt dessa lag emellan. Få poäng kommer skilja dem åt och därför lär det också vara extra svårt att tippa rätt lag på rätt plats.

- Toppen inkluderar för mig övre halvan av tabellen då samtliga lag har chans på topp 3. Man har bra spelarmaterial. Att Hammarby får bära favoritskapet är inte konstigt när man har sett om sitt hus och värvat bra - även om det i sig inte behöver garantera någon succé. Assyriska stördes rejält av mordet på Eddie Moussa i fjol, men slutade ändå på en imponerande fjärdeplats. Rikard Norling är kvar och det är en duktig tränare, han har handplockat nyförvärv i år. Känns som att de kan klara det i år rent spontant.

- När det gäller botten av tabellen så; Qviding - Kommentarer överflödiga. Blev uppflyttade sent från division I södra på grund av ÖIS-härvan och har därmed inte haft lika godVästerås SK – detsamma gäller egentligen Västerås. Har ett ungt lag, mycket hänger på unge supertalangen Filip Tronêt i år. Svårt att jämföra nykomlingarna, men det känns som att det är jämnt att hamna på en kvalplats och att hänga kvar i SE, det är få poäng som skiljer.
IK Brage – Brage var ett annat lag som var ojämnt förra året. De har ny tränare i Pelle Johansson. Får de en bra start slipper de kval. Svårtippade.

Hur ser du på chanserna för ditt eget lag?
- Mitt kära LSK slutade sexa förra året och har en ambition att ta sig upp till Allsvenskan inom två år. Man har värvat klokt i år. Lite skador har stört på försäsongen men man har ändå spelat bra mot kvalificerat motstånd. Har man bara flyt med skador/avstängningar samt blir lite vassare på bortaplan kan det här bli ett roligt år för LSK.
 
Sammanfatta gärna er Silly Season:
- Okej, så är ser Ljungskiles Silly Season 2011 ut:

Spelare ut:
Andreas Samuelsson (målvakt, Stångenäs AIS)
Henrik Nikkilä (försvarare, IK Oddevold)
Sören Ferm (försvarare, IK Oddevold)
Edwin Phiri (försvarare, FC Trollhättan)
David Durmaz (försvarare, Syrianska FC)
Arash Bayat (mittfältare, Assyriska BK)
Martin Smedberg-Dalence (mittfältare, IFK Norrköping)
Erik Nilsson (mittfältare, Örebro SK - lånades in 20 matcher under 2010 till LSK)
 
Spelare in:
Lorenzo Brais (mittfältare, Real Madrid B/Sevilla B/Moratalla CF)
Marcus Jarlegren (försvarare, BK Häcken)
Dragan Bogdanovic (försvarare/mittfältare, Skoftebyns IF)
Rafael (anfallare, Santo André/Hammarby IF)
Drin Shasivari (mittfältare/anfallare, uppflyttad från TipsElit)
Joakim Runnemo (anfallare, IF Brommapojkarna)
Alexander Mellqvist (mittfältare, Örgryte IS)
Robin Jonsson (försvarare, Örgryte IS)
Magnus Berglöf (målvakt, Torslanda IK)
Jarrod Smith (mittfältare, Hawke´s Bay United/Seattle/Toronto)
Tobias Mikaelsson (mittfältare, FC Trollhättan)
 
Vilket lag kommer  tränare Bosse Wåhlemark att mönstra i premiären?
- Jag tippar på den här:

                         Nick Noble
M. Jarlegren - Josemar - R. Jonsson - R. Nilsson
T. Mikaelsson - A. Kitic - R. Iglicar - J. Runnemo
                 M. Thomas - J. Patriksson
 
- När det gäller försäsongen har jJag personligen har bara sett tre träningsmatcher. Den allra första mot Karlstad BK, Sandefjord och mot IFK Göteborg (deras genrep). Resultatmässigt har det varit bra, man förlorade visserligen första matchen mot Karlstad i -15 grader med 0-1, men i övrigt har det sett stabilt ut. Bra fotboll mot varierande motstånd där man har tränat på att försvara sig mot bättre motstånd men även föra matcher. Man gjorde två starka insatser mot BK Häcken (vinst 1-0) och mot IFK Göteborg där man spelade riktigt bra (förlust 0-1) som likväl kunde slutat oavgjort.
 
Vad talar för Ljungskile i år?
-  Det som talar för är kvalitén som finns i spelartruppen. Rutinen och hungern finns där. Det finns ett par pålitliga poängspelare i Johan Patriksson och Gabriel Altemark-Vanneryr. Man har spetsat truppen rejält och har en bred sådan. Tränarna har ett angenämt problem att ta ut startelvan.

Några orosmoln?
-  Skadebekymmer. Under försäsongen har tolv spelare gått omkring med småskavanker, andra lite värre skador. Sedan ska det bli intressant att se hur nyförvärven axlar förlusterna av Martin Smedberg-Dalence och Erik Nilsson som producerade 23 poäng tillsammans i fjol.

Vem blir säsongens stora utropstecken i din förening?
-  Robin Iglicar. Han har sett jättebra ut under försäsongen och på träningarna. Han har enligt tränarna tagit stora kliv i vinter. Dessutom har han spelat alla träningsmatcher, ofta från start. Fick förtroendet från start mot Blåvitt.
 
Vill du ta chansen att säga något mer om LSK så här precis innan domarna blåser igång årets upplaga av Superettan?
- Ja, att LSK har satt upp ett mål som säger att man vill tillbaka till Allsvenskan inom två år. Man har verkligen satsat hårt på värvningarna i år och vill vara med där uppe. Ett nytt klubbhus står klart sedan oktober. Ljungskile SK får ses som en outsider i år kanske, och det är bara till Ljungskiles fördel att inte många av "experterna" tror

Tusen tack till Pontus Glimsand för att du tog dig tiden att delta i detta uppsnack!

Pernilla Olsson2011-04-05 08:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans