Inför Superettan: Trelleborgs FF

Inför Superettan: Trelleborgs FF

Vi räknar ner inför Superettan. Turen har kommit till Trelleborgs FF och Ståplats-redaktionen svarar här på läget inför säsongsstart.

Så här tippar vi att sluttabellen Superettan 2012 slutar:

1    Halmstads BK
2    Östers IF
----------------------------------------
3    Ängelholms FF
---------------------------------------
4    Landskrona BoIS
5    IF Brommapojkarna
6    Trelleborgs FF
7    Hammarby
8    Degerfors IF
9    Jönköpings Södra IF
10  Assyriska FF
11   Falkenbergs FF
12   Ljungskile SK
--------------------------------------
13   IFK Värnamo
14   Varbergs BoIS FC
-------------------------------------
15   IK Brage
16   Umeå FC

Kommentarer till tabellen:
- Halmstad kommer att vara seriens bästa lag över 30 matcher. Tillsammans med Öster tar de sig tillbaka till Allsvenskan 2013. Platserna 3-8 är svårare att tippa. Nedre halvan kommer förmodligen att i stort se ungefär likadan ut som föregående säsong. En sak är i alla fall säker; exakt så här kommer tabellen åtminstone INTE att se ut.

När alla redaktioner har tippat tabellen så seglar Trelleborg upp som en av favoriterna. En total andra plats efter just HBK tippar Superettans redaktioner här på svenskafans.com att Trelleborg slutar på i år.

Hur har er försäsong varit?
- Försäsongen har varit lite upp och ner som vanligt, dock mest ner, tyvärr. Silly season har varit precis den besvikelse som man förväntat sig. Inga pengar i klubbkassan betyder knappt några värvningar, även om de spelare som anslutit på lån känns väldigt spännande. En hel del spelare har lämnat och truppen har därmed bantats rejält. Laget har varit fruktansvärt skadedrabbat de senaste säsongerna och håller den trenden i sig lär man inte kunna ställa upp med fullt lag i vissa matcher. Vad gäller träningsmatcherna är facit i skrivande stund 2 vinster, 1 oavgjord och 4 förluster mot varierande motstånd.

Spelare in:
Tobias Malm (lån), Mohamed Ramadan (lån), Sebastian Carlsén (lån) och Zlatan Azinovic (korttidskontrakt).

Spelarförluster:
Marcus Pode, Joakim Sjöhage, Erdin Demir, Viktor Noring (lån), Andreas Wihlborg, Thommie Persson, Fisnik Shala och Daniel Jovanovic.

Vilka är era förhoppningar inför säsongen?
- Det primära är att bromsa fallet! Förhoppningen ligger i en plats på övre halvan. Någon topp-3-placering är det inte tal om.

Lagets styrkor och svagheter, enligt er?
- Lagets styrka är rutinen, även om många spelare har lämnat inför säsongen så har de flesta i laget en stor dos allsvensk rutin och förhoppningsvis även en enorm revanschlusta. Svagheterna ligger framförallt i backlinjen. Mycket skador har gjort att det inte funnits någon kontinuitet på flera år försvarsmässigt. Skadebenägenheten hos flertalet spelare i truppen är också en rejäl akilleshäl. Ett bevis på detta är den knäskada Joakim Nilsson ådrog sig i senaste träningsmatchen som innebär att hela hans säsong är förstörd.

Vem blir lagets viktigaste spelare 2012?
- Definitivt Kristian Haynes. Rutinerad mittfältare med rätt inställning som både är målfarlig framåt och jobbar hårt i defensiven.

Vem blir lagets utropstecken?
- De spelare som lyckas hålla sig skadefria hela säsongen! Vill annars gärna tro att Tobias Mattsson och lånet Tobias Malm kan bli lagets utropstecken via sitt trygga defensiva arbete.

Finns det övrig, viktig information ni vill berätta?
- Tom Prahl avgick som tränare och ersattes av tidigare assisterande tränare Alf Westerberg. I och med detta skrotades även spelsystemet 4-2-3-1 och ersattes med 4-4-2 alternativt 4-3-1-2. Tanken är att detta bättre ska passa truppen som innehåller relativt många spelare som trivs bäst centralt.

Stort tack för era svar!

Svenskafans.com2012-04-02 12:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans