Inför Svenska Cupen – AIK

Inför Svenska Cupen – AIK

Om mindre än en vecka drar den svenska tävlingssäsongen 2023 igång. Svenska Cupen går av stapeln för herrarna den 18e februari. Vi har tagit tempen på redaktionerna inför kommande helg. Hur har försäsongen sett ut och vad förväntningarna på lagets insatser i Svenska Cupen är.

Ludvig Forssberg - AIKredaktionen

Vem tränar laget/finns förtroende för hen?

Andreas Brännström är ny huvudtränare för oss i år. Jag med fler verkar ha ett stort förtroende för ”Brännan”. Gjorde det bra i Mjällby och känns redo att ta nästa steg.

Vem är laget viktigaste spelare och kommer vara avgörande för succé i cupspelet?
Gnagets viktigaste spelar är utan tvekan John Guidetti. John är här för att vinna titlar och skörda framgångar, något vi inte varit bortskämda med i Svenska Cupen de senaste åren. Så en skadefri Guidetti har säkerligen en extra nivå att visa i år.


Försäsong - hur har den varit hittills/vad tar ni med er?
Hittills har jag fått känslan att vi börjar sätta ett lag. Samt att många av nyförvärven har visat framfötterna rejält. Syftar främst på Elias Durmaz och Jetmir Haliti. Men som vanligt är det inte helt felfritt än.

Förväntning/förhoppning på laget i Svenska Cupen 2023?
Jag har faktiskt ganska stora förhoppningar på Gnaget i år. Det känns som att truppen vi har byggt har en annan hunger än vad vi har sätt tidigare. Både med nya inkomna spelare som håller en riktig hög allsvensks nivå, men också de ”ny gamla”, Haliti, Faraj som kanske inte fick det att flyga första sejouren men som nu i sin återkomst växlat upp rejält.

SVENSKAFANS.COM2023-02-15 10:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans