Inför Svenska Cupen – Degerfors IF

Inför Svenska Cupen – Degerfors IF

Om mindre än en vecka drar den svenska tävlingssäsongen 2023 igång. Svenska Cupen går av stapeln för herrarna den 18e februari. Vi har tagit tempen på redaktionerna inför kommande helg. Hur har försäsongen sett ut och vad förväntningarna på lagets insatser i Svenska Cupen är.

Linus Härenstam – Redaktion Ståplats 1907

Vem tränar laget/finns förtroende för hen?

I Degerfors har inga förändringar skett på huvudledarskapet för laget. Tobias Solberg och Andreas Holmberg har fortsatt förtroende både från klubbledning och från supporterleden och vi hoppas nu på att de kan skapa något bra även av denna säsong.

Vem är lagets viktigaste spelare och kommer vara avgörande för succe i cupspelet?
Degerfors har ett ganska jämt lag, stora profiler som inlånade Gustav Lagerbielke och Omar Faraj har lämnat. Ersättarna är mindre namnkunniga i Sverige och har ännu att presentera sig på allvar. Avgörande för succé blir istället att någon/några i den offensiva trean kliver fram och börjar peta in bollar samt att backlinjen får till timingen och aggressiviteten för att freda det egna målet.

Försäsong - hur har den varit hittills/vad tar ni med er?
Det har varit lite upp och ner, där en förlust i första matchen mot IFK Göteborg har följts av en oavgjord mot Skövde AIK och senast en vinst mot AFC Eskilstuna. Vi har haft en del ruljans i truppen och hittills har samtliga spelare fått speltid och det är därför svårt att se tydliga indikationer eller linjer på var vi är på väg. Viktiga värvningar som Sondre Rossback och Jonas Olsson (målvakter), Damjan Pavlovic (mittfältare) och Seid Korac (mittback) håller på och spelas in i laget. Att många spelare fått speltid har varit positivt då klubbens akademispelare också fått testa spel på högre nivå mot bra motstånd.

Förväntning/förhoppning på laget i Svenska Cupen 2023?
Gruppen består av IFK Luleå, Skövde AIK och Malmö FF så förhoppningarna på att vi ska vinna tabellen är inte skyhöga. Däremot är det som vanligt att man redan nu i februari/mars vill få en känsla för var laget är på väg. Det innebär att man vill se att olika delar av spelet taktar i i olika matcher och kan vi visa på både spets och stabilt försvarsspel hoppas vi på en ren match om seriesegern borta mot Malmö i sista omgången.

Bästa minne från Svenska Cupen?
Det bästa minnet, ja i Degerfors kommer vi alltid tillbaka till det fina cupåret 1993 då vi vann cupen. Landskrona besegrades i finalen och DIF fick åka på Europaäventyr. Tyvärr blev Parma, som på den tiden var ett verkligt storlag med bl.a. Tomas Brolin och Faustino Asprilla i truppen, för svåra. Mer i närtid var cupen 2020/21 ett bra minne då tog oss förbi seriespelet genom att bli obesegrade i en grupp innehållande Elfsborg, Falkenberg och Utsikten. Tyvärr blev det därefter förlust mot Västerås SK i kvartsfinal där gästerna avgjorde på övertid. Noterbart var att Sean Sabetkar gjorde målet för Västerås och dagarna efter var han klar för Degerfors. Så kan man också göra mot sitt kommande lag.

SVENSKAFANS.COM2023-02-12 10:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans