Inför Svenska Cupen – Hammarby IF

Inför Svenska Cupen – Hammarby IF

Om mindre än en vecka drar den svenska tävlingssäsongen 2023 igång. Svenska Cupen går av stapeln för herrarna den 18e februari. Vi har tagit tempen på redaktionerna inför kommande helg. Hur har försäsongen sett ut och vad förväntningarna på lagets insatser i Svenska Cupen är.

Hampus Andersson - Hammarbyredaktionen

Vem tränar laget/finns förtroende för hen?

Marti Cifuentes tränar laget sedan 2022 och har hittills gjort ett väl godkänt jobb. Jag upplever förtroendet för honom som stort i supporterkretsar men i fotboll kan det ändra sig väldigt fort och börjar Bajen dåligt kommer supportrarna ifrågasätta allt från styrelse till huvudtränare.

Vem är lagets viktigaste spelare och kommer vara avgörande för succe i cupspelet?
Mads Fenger. Försvaret har till och från svajat under försäsongen och vi behöver en ledare i försvaret som visar vägen.

Försäsong - hur har den varit hittills/vad tar ni med er?
Svårt att bedöma då vi enbart spelat en match med spelarna vi tänker har störst möjlighet att starta med i cupen. Annars har det varit väldigt mycket rotation på laget vilket vi kan se i resultaten. Det vi kan ta med oss är att våra unga spelare tar för sig mer och mer, bara det faktumet att juniorerna gav Dallas en bra match är imponerande.

Förväntning/förhoppning på laget i Svenska Cupen 2023?
Med två cupfinaler i rad kan det inte vara något annat än guld vi går för.

Bästa minne från Svenska Cupen?
Hela cupspelet 2021 som avslutades med guld. Magi från början till slut, trist att corona satte stopp för supportrarna dock.

SVENSKAFANS.COM2023-02-17 10:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans