Inför Svenska Cupen – Kalmar FF

Inför Svenska Cupen – Kalmar FF

Om mindre än en vecka drar den svenska tävlingssäsongen 2023 igång. Svenska Cupen går av stapeln för herrarna den 18e februari. Vi har tagit tempen på redaktionerna inför kommande helg. Hur har försäsongen sett ut och vad förväntningarna på lagets insatser i Svenska Cupen är.

Marcus Karlström - Röda Bröder

Vem tränar laget/finns förtroende för hen?

Henrik Jensen är vår nya tränare och med tanke på att säsongen knappt har börjat så vore det konstigt om vi inte hade förtroende för honom 

Vem är lagets viktigaste spelare och kommer vara avgörande för succe i cupspelet?
2. Vår viktigaste spelare är Calle Gustafsson. Han är vår dirigent på mittfältet, har en variation i sitt passningsspel som betyder mycket när det kommer till att skapa målchanser.

Försäsong - hur har den varit hittills/vad tar ni med er?
Försäsongen ger och försäsongen tar. Vi minns alla hur det såg ut under Henrik Rydströms första stapplande steg som huvudtränare för Kalmar FF. Och när det väl gällde i Svenska cupen såg spelarna ointresserade ut. Lite nervösa, oroliga och oförberedda på den nya högintensiva fotbollen. 

Jag gick in med inställningen att det kunde bli tufft för KFF under nya tränaren Henrik Jensen. Första matchen spelades i Höllviken och på andra sidan planen stod Lyngby. Laget som låg och ligger sist i Danska superligan. En 3–0-förlust senare och vi rödvita förstod att acklimatiseringsperioden under den nya tränaren skulle ta tid. Spelidén fanns där men spelarna såg inte ut att vara helt med på Jensens noter. Saku Ylätupa och Mileta Rajovic tog några första stapplande steg i den rödvita tröjan.

Försäsongsmatch två av tre spelades mot den norske dominanten Bodø/Glimt, samma klubb som assisterande tränare Jens Karlsson nyligen anslöt från. Matchen slutar 0–0 och spelet såg fortsatt bra ut. Självklart är det svårt att dra några slutsatser av matchen trots att resultatet självklart var positivt. Det var ändå inte allt för länge sedan norrmännen slog den italienska giganten Roma med 6–1.
Det sprakade fyrverkerier över Gasten den tredje februari. KFF mötte i sin senaste match ett Mjällby som vi de senaste åren haft förtvivlat svårt mot. Men två Mileta Rajovic-mål, en Rasmus Sjöstedt-panna och en Isak Bjerkebo-retur senare stod
KFF segrande med 4–1. Försäsongens klart bästa insats kröntes med att flera unga supportrar fick chansen att fota sina hjältar efter slutvisslan. Trots den påtagliga kylan lämnade de rödvita supportrarna med varma minnen från en fantastisk insats. Förhoppningsvis kan KFF ta med prestationen mot Mjällby in i cupspelet.

Förväntning/förhoppning på laget i Svenska Cupen 2023?
Förväntningarna är att vi ska ta oss vidare ur gruppen där vi är favoriter , men sen åker vi nog ut i en kvart eller eventuell semifinal

Bästa minne från Svenska Cupen?
Bästa minnet är ju cupfinalen mot IFK Göteborg 2007 där vi slog de. En superskön seger som värmde i den iskalla blåsten på Fredriksskans.

SVENSKAFANS.COM2023-02-16 16:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans