Inför Svenska Cupen – Malmö FF

Inför Svenska Cupen – Malmö FF

Om mindre än en vecka drar den svenska tävlingssäsongen 2023 igång. Svenska Cupen går av stapeln för herrarna den 18e februari. Vi har tagit tempen på redaktionerna inför kommande helg. Hur har försäsongen sett ut och vad förväntningarna på lagets insatser i Svenska Cupen är.

Fredrik Hed - Himmelriket

Vem tränar laget/finns förtroende för hen?

Ny tränare för i år är Henrik Rydström efter vårt turbulenta 2022. De flesta MFF-supportrar var övervägande positiva till Rydström, och är det nog fortfarande. Förväntningarna är skyhöga på honom och än så länge är förtroendet starkt. 
 
Vem är lagets viktigaste spelare och kommer vara avgörande för succe i cupspelet?
Det är odiskutabelt Anders Christiansen, AC. Om han håller sig skadefri och inte snackar sig till en massa gula kort är det han som ska göra det. En skadefri och inspirerad AC är en av Allsvenskans topp tre-spelare alla kategorier. Utan honom blir det jobbigare att gå hela vägen i cupen. 
 
Försäsong - hur har den varit hittills/vad tar ni med er?
Efter en dryg månads träning, inkl nästan två veckor i Spanien, känns det helt ok. Det är för tidigt på säsongen för att egentligen känna något eller se några riktiga tendenser. Efter de tre första träningsmatcher har vi en seger, en förlust och en oavgjord - vilket i det här läger säger absolut ingenting. Det verkar som att Henrik Rydström bygger upp årets MFF bakifrån; det är också försvarsspelet som sett bäst ut hittills. Till vår första match i Svenska cupen bör han ha fått till anfallsspelet också.
 
Förväntning/förhoppning på laget i Svenska Cupen 2023?
Eftersom vi hamnade utanför topp 3 i Allsvenskan förra säsongen måste vi vinna cupen för att få kvala till de europeiska cuperna i sommar. Därför blir både förväntning, förhoppning och målsättning att vi ska vinna cupen i år. 

Bästa minne från Svenska Cupen?
När vi vann cupen mot Hammarby på Tele 2 förra året. Uppladdningen och inramningen var fantastisk, även om själva matchen lämnade en del att önska. Det var riktigt skönt att vinna cupen igen efter 33 år, och dessutom att göra det mot Hammarby på deras hemmaplan. 

SVENSKAFANS.COM2023-02-13 16:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans