Inför Svenska Cupen – Skövde AIK

Inför Svenska Cupen – Skövde AIK

Om mindre än en vecka drar den svenska tävlingssäsongen 2023 igång. Svenska Cupen går av stapeln för herrarna den 18e februari. Vi har tagit tempen på redaktionerna inför kommande helg. Hur har försäsongen sett ut och vad förväntningarna på lagets insatser i Svenska Cupen är.

Simon Lindgren - Skövderedaktionen


Vem tränar laget/finns förtroende för hen?
Tobias Linderoth, och resten av tränarstaben, har självklart stort förtroende bland oss supportrar efter de två senaste säsongerna. Folk må tycka att vi spelar tråkig fotboll, men det har gett resultat. Sämst ekonomi i hela serien och ändå en 5e plats förra året. Tobbe har fått ut väldigt mycket ur truppen

Vem är lagets viktigaste spelare och kommer vara avgörande för succe i cupspelet?
En väldigt svår fråga och jag skulle egentligen vilja vara tråkig och svara kollektivet... Men, väljer här att lyfta fram våran suveräna mittback och lagkapten, Filip Schyberg. Mot så här meriterat motstånd kommer det läggas väldigt mycket fokus på försvarsspelet, och om vi ska ha någon chans att ta oss vidare så landar väldigt mycket ansvar på Schybergs axlar.

Försäsong - hur har den varit hittills/vad tar ni med er?
Försäsong är försäsong och det finns självklart mycket att jobba på. Men tycker ändå att de perioder vi mönstrat mycket ordinarie spelare har det stundtals sett riktigt bra ut, där första halvlek mot Degerfors sticker ut lite extra. Har även varit riktigt kul att se vårat nyförvärv, Emil Bellander, ta plats och visa framfötterna direkt! 

Förväntning/förhoppning på laget i Svenska Cupen 2023?
Det här var en lättare fråga! Har sett oss åka ur första och andra omgången av cupen så många gånger. Jag har även sett oss misslyckas med att ens ta oss till första omgången. Så, segern mot Stockholm Internatzionale förra året är det självklara svaret. 120 minuters ångest, men fan vilken lättnad när domaren blåste av!

SVENSKAFANS.COM2023-02-15 16:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans