Inför Sveriges premiärmatch i VM 2023

Inför Sveriges premiärmatch i VM 2023

Sveriges första match i VM närmar sig med stormsteg. Imorgon kl 07:00 är det dags för den efterlängtade premiärmatchen, mot Sydafrika. Sverige som är en kandidat för toppen, men har haft mycket frågetecken inför VM.


Den väntade startelvan - vem ska stå i mål?


Idag kom uppgifter som Sportbladet släppte om den förväntade startelvan. Det var den mest väntade startelvan man kunde förutspå. Enligt den elvan så kommer Chelsea-spelaren Zecira Musovic starta i mål och därmed kan man anta att hon blir förstemålvakt under mästerskapet. Det har varit en hel del diskussioner och frågetecken kring vem som kommer att stå under mästerskapet. I övrigt är elvan som man kunde tro, det är en 4-3-3 uppställning. 
4–3–3: Zecira Musovic – Nathalie Björn, Amanda Ilestedt, Magdalena Eriksson, Jonna Andersson – Filippa Angeldahl, Kosovare Asllani, Elin Rubensson – Johanna Rytting Kaneryd, Stina Blackstenius, Fridolina Rolfö. 

Nathalie Björn som vanligtvis helst spelar på mittfältet kommer inta en högerback position då Hanna Glas och Hanna Lundkvist missar VM med skador. En Björn som kan spela på många positioner och som var hyfsat beredd på att inta en annan position än mittfältare.  

Skadeläget ska vara bra, Seger är redo för spel men kommer inte starta premiärmatchen, det vet vi säkert. Sembrant klev av en träning häromdagen men det ska unte stoppa henne från spel. sverige-i-premiaren-659720">uppgifter om elvan

VM - genrep - krossen mot Filippinerna

I förra veckan spelade Sverige en träningsmatch mot Filippinerna, dock bakom stängda dörrar så vi vet inte riktigt hur det såg ut. Däremot vann Sverige med 5-1 och målskyttarna blev Sveriges anfallstrio, där Fridolina Rolfö och Johanna Rytting Kaneryd gjorde ett mål vardera men den mest lysande stjärnan var Arsenals Stina Blackstenius. 

Det som också framkom efter träningsmatchen var att Sveriges enda uttalande högerback, Hanna Lundkvist, skadade sin fotled. Skadan är så pass omfattande att hennes VM är över. Läs mer om skadan här: Hannas skada

Ersättare blev Linköpings Stina Lennartsson. 

Sydafrika

Sydafrika har haft en lite tuffare uppladdning inför VM med en del förluster i bagaget. Deras ranking är 54:e plats i världen i FIFAs ranking. 
Det är ett lag Sveriges ska kunna slå på pappret och ska vara mycket bättre än, men detta VM har redan bjudit på en hel del skrällar och Sverige har allt att förlora menas Sydafrika har allt att vinna.  

Läs mer om Sydafrikas väg till VM: HÄR


Förväntningar: 

Trots VM - feber och all nervositet borde Sverige kunna vinna matchen med god marginal. Men första halvlek lär bli tuff när Sydafrika kämpar på allt de har. En seger är så oerhört viktig, både för tabelläget och för självförtroendet. Om man går vidare från gruppspelet blir det direkt tufft så jag hoppas på en enkel match och kanske kunna lufta en hel del spelare under den första matchen. 


TV: Lägeskoll inför premiären med Rytting Kaneryd och Rolfö
 

Lovina Stafhammarlovina.stafhammar@hotmail.com@lovinastafhamm22023-07-22 18:06:00
Author

Fler artiklar om VM 2023

VM:s topp fem överraskningar
Fem avgörande insatser för Sveriges VM-brons