-

Inför Syrianska FC - AIK
Mohamed Bangura i träningsmatchen i vintras.

Inför Syrianska FC - AIK

Ett obesegrat AIK beger nu sig till Södertälje för att ta ännu en skalp i årets allsvenska. Gnagets form har hittills varit jämn och stark medan kommande motståndares resultat inte alls har motsvarat förväntningarna inför säsongen.

Imorgon spelar Syrianska och AIK sin femte seriematch för året och förutsättningarna för de båda lagen är helt olika. AIK kommer med ett sprudlande självförtroende och har god harmoni i truppen efter åtta pinnar. Syrianska har öppnat serien med en oavgjord i premiären och sedan följt upp med tre raka förluster. Varav en var en dundersmäll med 1-5 hemma mot BK Häcken där Mathias Ranegie gjorde ett hattrick för getingarna.

Om man tittar blint på statistiken och med åtanke att AIK slog Syrianska tidigare på försäsongen med 2-0 så borde det här bli en munsbit för våra svartklädda hjältar. Men varje match är en ny så ingen får drabbas av övermod och underskattning av kommande motstånd. 

För övrigt så har AIK-Alliansen bidragit med ett chartrat tåg från Stockholm C så att alla fansen på enklast möjliga vis kan ta sig till Södertäle IP. Här nedan följer schemat. 

12:25 - Påstigning Stockholm C
12:36 - Avgång Stockholm C
13:25 - Ankomst Södertälje
Bussar transporterar till och från arenan
15.00 - Matchstart
17:40 - Avgång Södertälje
18:40 - Ankomst Centralen

Om jag ska gissa mig till en startuppställning så tror jag på samma som i segermatchen i torsdags mot IFK Göteborg där AIK mönstrade följande elva:

Turina
Lorentzson-Backman-Milosevic-Johansson
Pavey-Åhman Persson-Tjernström-Mutumba
Bangura Bangura

Jag anser att det är dumt att i detta läge ändra ett vinnande koncept och hoppas att Alm/Novakovic fortsätter med dessa herrar.
Jag får dessutom lite Mikael Stahrevibbar av Alm då jag ser likheterna i att både var andrefioler innan de fick huvudansvar. Båda två var budgetlösningar då finanserna var svaga. Både har visat resultat med hög press över hela banan och ett jäkla jävlar anamma. Dock så ska man inte dra allt för stora växlar av årets upplaga då så pass kort tid har gått, men det är lovande i alla fall.  

Syrianska FC-AIK 15:00 25/4 och domare är Martin Strömbergsson

Daniel Schück2011-04-24 12:47:00
Author

Fler artiklar om AIK

Hoppet om Europa lever trots derbybaksmällan
Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen