Inför Utsikten hemma:  En vinst är ett måste
Redaktör Modeen hoppas att unge Ture Sandberg får chansen mot Utsikten.

Inför Utsikten hemma: En vinst är ett måste

På grund av att Kamraterna bara fick oavgjort hemma mot Brage i den första gruppspelsmatchen så är en vinst absolut nödvändig, om man ska vinna gruppen och går vidare till kvartsfinal. Om man vinner så har man allt i egna händer i sista matchen borta mot Sirius. Hur man ska lyckas vinna är dock skrivet i stjärnorna, då tre ordinarie spelare på mittfältet inte kan bidra på planen!

Som supporter till IFK Norrköping är man som en riddare i en hård rustning, med tanke på hur många stålbad man tvingas genomlida. Svenska cupen har heller inte varit någon större succé den här sidan millenieskiftet. Det bästa resultatet var då ett ekonomiskt dopat Östersund vann finalen hemma mot gamla Peking. Sen fick jämtarna spela Europa League och kamma hem ytterligare miljoner. Just i år så kan vinnaren av cupen återigen kvala till Europa League. Det gör att man har en fallskärm ner till Conference League om man misslyckas i kvalet. Förra året i Cupen så kunde i princip laget folkbokföra sig en period i Göteborg. I gruppen hade man då GAIS, IFK Göteborg och de nu aktuella Göteborgslaget Utsikten i sin grupp. Trots att man då ”bara” fick 3-3 mot Utsikten gick man vidare från gruppen, för att sedan vara helt chanslösa i kvarten mot BK Häcken.

Vad är det för spelare på mittfältet som Andreas Alm måste hitta ersättare till? Först och främst en av lagets nyckelspelare vår isländska mittfältsmotor Traustasson. Han blev avstängd i förra matchen efter att blivit nedbrottad av en norrman som jag inte vill skriva namnet på. Trasten hade sin motståndare på ryggen och vem som helst hade kunnat få panik i en sådan situation. Att då lägga armen runt nacken, för att komma loss tycker då i alla fall jag är fullt begripligt. Att Trasten fick rött men norrbaggen bara gult är däremot obegripligt. Inte nog med att vår spelare blev neddragen på marken, utan sedan också hånfullt bli vinkad adjö av den spelare som bara fick gult när Trasten fick det röda. Trasten är inte bara blivit avstängd utan även fått sin hand gipsad. Obekräftade uppgifter säger att han var så arg efteråt, att han slog handen i ett skåp eller liknande. Om det stämmer så tycker jag att även det är fullt begripligt. När man är riktigt arg och adrenalinet sprutar ur öronen, så är det svårt att tänka klart. Bättre då att slå på saker än människor!

Sen om det inte vore illa nog att Arnor är borta så är med all säkerhet både Ishmet Lushako och Jesper Ceesay borta. De kunde inte vara med på fredagens träning och vår tränare Andreas Alm bekräftar till Norrköpings Tidningar, att de är tveksamma till spel till matchen. Sedan tidigare är ytterligare två mittfältare borta på grund av skador, nämligen Jacob Ortmark och Kristoffer Khazeni. Jag är inte människa att begripa hur laget och mittfältet ska ställa upp i matchen mot Utsikten. Man kan bara gissa att några av de yngre kommer spela och man ber en bön upp till de högre fotbollsgudarna att de kan axla ansvaret och chansen de får. I grund och botten är det på sikt väldigt positivt att vi har många yngre i truppen från de svenska U 19 mästarna, och även andra yngre förmågor. Ska jag säga ett namn som jag hoppas får chansen imorgon och tar den så är det Ture Sandberg. Jag väljer honom för det finns ingen information över huvud taget om honom på officiella hemsidan. Ingen bild, när han är född eller något annat. Så om han spelar mot Utsikten så kanske de eller dem vaknar som har hand om hemsidan och ger honom den välförtjänta plats han förtjänar där. Om man då ger Ture rätt så kan man när man ändå håller på ta bort den gamla lagbilden från förra året, med många spelare som inte är kvar och en tränare som har flyttat hem till Danmark. Hellre ingen lagbild, än en gammal som är helt inaktuell! Men på Wikipedia finns det bättre information (!!!) där kan vi läsa att Ture är uppväxt i Svärtinge strax norr om Norrköping. Debuterade där för sin moderklubb i division 4 som 15 åring. Har redan gjort sin A-lagsdebut i IFK mot AIK borta förra året i matchens slutskede. En match som många av oss minns då IFK vann mot med 3-0. Två andra yngre som kan få chansen imorgon är Bolma som spelade redan mot Brage med mindre lyckad resultat, men som kanske växt med uppgiften nu. Den sista ynglingen som skulle kunna vara tänkbar är 21-årige Fritiof Hellichius. Vi får se hur det blir men jag håller som sagt var mina tummar för Ture och att han ger oss Tur i matchen…

Slutligen kan vi bara säga att Utsikten och IFK Norrköping har en sak gemensamt. Utsikten låg länge och väl på direktuppflyttningsplats till allsvenskan förra året. De rasade ihop som ett korthus precis som Peking slutet av säsongen. Tappade den direkta uppflyttningsplatsen och fick en kvalplats där man blev totalt förnedrade och utklassade av Brommapojkarna. Bara av det skälet så hoppas jag att Amadeus Söörgard får chansen mot Utsikten imorgon. Han var som bekant för många, lagkapten i Brommapojkarna som kvaddade ner Utsikten till källarplanet där ingen utsikt finns!       

Jag brukar ofta ge ett tips i matcherna som jag skriver införrapporter om. Men jag avstår den här gången. Jag är beredd på det värsta men hoppas på det bästa och helgarderar. En sak vill jag dock se på Platinumcars på söndagkvällen och det är att alla de Vita och Blå på planen visar att dem vill:

KÄMPA FÖR DEN BLÅ STJÄRNAN PÅ BRÖSTET!
Avsparkstid söndag 25/2 17:30 


Ni som inte är på plats i Norrköping men befinner er i den Kungliga Hufvudstaden kan se matchen tillsammans med oss Exilsnokar, i vårt nygamla hem O Learys Gamla stan Järntorgsgatan 5.

 
 

Göran Modeengoran.modeen@gmail.com2024-02-24 15:27:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Bottenbetyg efter bottennappet mot Blåvitt
Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås