Varberg Energi Arena, 2021-04-25 15:00

Varbergs BoIS - Djurgården

Inför: Varberg - Djurgården

Inför: Varberg - Djurgården

Djurgården möter i allsvenskans tredje omgång Varberg på bortaplan. Det blir en del nya utmaningar eftersom matchen spelas på naturgräs på västkusten.

Djurgården har inlett årets allsvenska på ett mycket övertygande sätt och har tagit maximala sex poäng på två omgångar. I den senaste matchen mot Norrköping var man fullständigt överlägsna i den första halvleken och det är sällan som man ser Norrköping bli så utspelade. I den andra halvleken jämnade spelet ut sig men Djurgården var fortfarande det bättre laget.  Spelet har verkligen sett mycket bra ut både anfalls- och försvarsmässigt. Om det är någonting som man kan klaga på så är det att vi i senast matchen föll tillbaka i gamla synder där effektiviteten i anfallsspelet inte alls var i nivå med övriga delar av spelet. Förhoppningsvis har tränarna skruvat på rätt detaljer så att detta är åtgärdat till matchen mot Varberg.

Varberg har inlett allsvenskan med en oavgjord match mot Mjällby och nu senast en förlust mot Elfsborg. Av rapporterna att döma så var dock matchen mot Elfsborg ett fall framåt och att framförallt anfallsspelet såg bättre ut. Oavsett så är Varberg ett lurigt lag att möta. De har dels en förmåga att värva in billiga spelare som är okända för allmänheten och dessa kan sedan bli obehagliga överraskningar för sina motståndare dels brukar deras tränare Joakim Persson ha förmågan att ändra matchbilden genom att aktivt coacha och byta många spelare ifall han inte är nöjd med hur det ser ut. Det blir spännande att se om han har några kaniner i hatten imorgon.

Kim Bergstrands tankar inför matchen:
 – Vi hade en riktigt bra träning i torsdags, det var inte direkt varmt men spelet värmde och vi har gjort goda resultat på sistone vilket ökar självkänslan. Samtidigt har vi bara spelat två omgångar så vi ska inte dra för stora slutsatser av detta men jag tycker att vi är på god väg att bli det lag som vi vill vara. Vi jobbar väldigt hårt och vill driva matcher, vill ta initiativ och har ett bra kroppsspråk och det blir bättre och bättre för varje dag som går. Dessutom börjar många att bli friska vilket ökar intensiteten i det vi gör, säger Kim som gläds åt en riktigt spetsig konkurrens i truppen just nu.
– För att överhuvudtaget vara med i truppen så är konkurrensen knivskarp. Under torsdagen var vi 21 spelare som var mer eller mindre friska, varav runt 20 som är i fullgott skick, plus att målvaktssituationen också är tuff. Sedan jag och Tolle kom hit har det nog inte varit hårdare konkurrens för att ta sig in i truppen än det är nu. Det krävs att man är hundra procent frisk och presterar väldigt bra för att vara med i truppen.

Skadeläget inför matchen har förbättrats sen den förra omgången och ser ut enligt följande. Erik Berg, Axel Wallenborg, Jesper Nyholm och Linus Tagesson är långtidsskadade och inte tillgängliga för spel. Peter McGregor kör sitt individuella program med gradvis stegring. I övrigt är alla spelare tillgängliga.

Kim Bergstrand om Varberg:
– Ett duktigt lag och vi får se hur förutsättningarna är när vi kommer dit dels med väder och dels hur gräsplanen är. Man får alltid anpassa sig lite men den här gången behöver man nog vara beredd på att skita ner sig en del och göra det som behövs. Utöver detta kan vi inte ändra hela vårt sätt att vara bara för att vi spelar på gräs säger Kim som kört träningar på Kaknäs naturgräs med laget för att förbereda sig på det väntande underlaget.
– Vi körde andra gräspasset i torsdags och det har känts bra. Jag tror att vi har hittat en bra nivå i övergången från konstgräs till gräs. Skillnaden är inte så stor men det gäller att lära sig hur gräs fungerar. Vissa spelare som till exempel Isak Hien har ju knappt spelat på gräs i hela sitt liv så det är klart att det är lite skillnad men grunderna är ju absolut desamma.

Trolig startelva:
Vasyutin – Witry – Ekdal – Une Larsson – Käck – Schüller – Eriksson – Finndell – Chilufya – Holmberg - Bärkroth

Matchstart: 1500
Plats: Varberg Energi Arena
Sänds på: Discovery+


 

Jesper Rundin2021-04-24 22:55:00
Author

Fler artiklar om Djurgården