Varberg Energi Arena, 2022-07-25 19:00

Varbergs BoIS - Hammarby

Inför Varberg - Hammarby: Avstängningar och nyförvärv som sätter prägeln
Fyra av Hammarbys nyförvärv under sommaren hittills

Inför Varberg - Hammarby: Avstängningar och nyförvärv som sätter prägeln

Ytterligare en semestervecka är lagd till historien och juli börjar sakta gå mot sitt slut. Omgång 15 avslutas imorgon kväll när Hammarby åker ned till Varberg för en tuff gräsmatch mot Joakim Perssons gäng som för tillfället hittas på plats 12 i Allsvenskan. 

Varberg BoIS
Måndag klockan 19.00 avlsutas den 15:e omgången av Allsvenskan med mötet mellan Varberg och Hammarby. Hemmalaget kommer allra senast från en hård och tuff 0-0 match mot bottenkonkurenten Helsingborg. En match som för Varbergs del renderade i 4 stycken avstängningar inför matchen mot stockholmslaget kommande omgång. Jon Birkfeldt, Oliver Stanisic, Robin Simovic och Oliver Alfonsi är samtliga avstängda och kommer inte till spel på måndag efter att de varnats för frekvent i år. Tufft för Varberg som inte besitter seriens bredaste trupp, samtidigt som detta gör att dessa herrar är tillbaka med ett nollställt belastningsregister när man åker norrut för att slåss om viktiga poäng mot Sundsvall. Tillfällighet eller noga beräknad ekvation då man anser Hammarby vara numret för stort?

När vi nu har kommit ungefär halvvägs i årets upplaga av Allsvenskan och tittar tillbaka på Varbergs form så hittar vi tunga skalper mot Norrköping och Värnamo samtidigts om man förlorat mot Häcken, Djurgården och Malmö. 15 poäng på 14 matcher har det blivit och känslan är att man ligger på relativt säker mark med Degerfors och Helsingborg som klara tabelljumbos. Många av matcherna mot lagen som ligger på den undre hälften har ofta slutat oavgjort och varit målsnåla, vill man ta ytterligare steg gäller det att kunna hota mer framåt utan att tumma på redan darriga defensiven. 

Jocke Persson säger följande efter senaste matchen mot Helsingborg till den officiella hemsidan;
- vi kan ta med oss sista 20 och en slutforcering där vi bör göra minst två mål men marginalerna var inte där. Vi känner oss alltid starka på hemmaplan.

Hammarby
På Södermalm händer det fortfarande mycket under inledningen av övergångsfönstret som bara haft öppet i 10 dagar. Efter hemmamatchen mot Elfsborg tackades Abbe Khalili av och kommer fortsätta sin karriär på annat håll. Även Dennis Widgren som fått mer och mer speltid under sommaren har under veckan blivit klar för en permanent övergång till Uppsalalaget Sirius

Sedan i vintras har kvällstidningarna kunnat rapportera om Hammarbys intresse för Norges landslagsman och klubblaget Viking Stavangers målfarliga anfallare Veton Berisha. En spelartyp som Hammarbys saknat sedan Djurdjic och Kjartanssons “primetime” i den grönvita tröjan. Under veckan har ryktena intensifierats och i lördags kunde Sportbladets Daniel Kristoffersson avslöja att klubbarna och spelaren kommit överens om en övergång och ett kontrakt på 4,5 år. Norrmannen kommer med stor press på sina axlar på grund av målsnittet han kommer med, samt en prislapp som i svenska mått mätt är historiskt hög. 

Värvningen innebär att Hammarby nu har den sista av pusselbitar på plats sett till hur truppbygget sett ut i år. Mycket har fungerat men målproduktionen har fördelats över hela laget när anfallarna varit svala i straffområdet. Blir spännande att följa Veton Berishas framfart i Allsvenskan under sensommaren och hösten. 

En spelare som varit borta under hela sommaren är Oliver Dovin som nu är tillbaka och stod i sponsormatchen mot Millwall i veckan för första gången sen vårens 3-0 vinst mot Norrköping. Tuff konkurrens på målvaktspositionen efter att Blazevic stått för många matchavgörande insatser under sommaren. 

Hammarby har som bekant hittat formen igen efter en längre svacka och har två stycken 3-0 vinster i ryggen när man nu åker ned till Varberg för att hämta hem tre poäng till huvudstaden. Man befinner sig på en fjärdeplats där man skuggar Stockholmslagen samt BK Häcken. Matchen på måndag spelas som bekant på naturgräs på Varberg Energi Arena, och vi vet alla som vurmar för Hammarby bad det innebär. Bara hoppas att Martí och gänget hittat nycklarna att kontrollera och vinna matchen, något som är ett måste om vi ska slåss om guldet. 
 

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2022-07-24 11:45:45
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!