Tele2 Arena, 2023-04-22 15:00

Hammarby - Varbergs BoIS

Inför Varbergs Bois
Två av målskyttarna i det senaste mötet mot Varberg.

Inför Varbergs Bois

Efter förra helgens kalldusch är det nu dags att blicka framåt. Idag möter vi ett Varberg som inlett allsvenskan något starkare än många förväntat sig, och nog är det lite av en måstematch för Cifuentes Hammarby. Vi ger er förutsättningarna.



Varberg

Västkustlaget har som sagt under Jocke Perssons stadiga hand överraskat många inledningsvis, även om det inte blivit någon trepoängare ännu i årets allsvenska. 3 poäng på lika många matcher är kanske inte något att höja på ögonbrynen över, men med tanke på spelschemat är det ändå en positiv poängskörd.

I premiären kryssade man borta mot Mjällby, ett erkänt hemmastarkt lag, efter underläge 2-0. Redan här kunde man se en förbättring från föregående säsong, där Varberg inte lyckades hämta upp något tvåmålsunderläge. I omgång 2 lyckades man hålla nollan mot offensivt starka Elfsborg, men hade problem framåt själva och matchen slutade oavgjort. Senast mot Sirius ledde man länge och hade även bud för en utökning, men ett långskott från Roche i mitten av andra halvlek slog fast ytterligare en delad pott. 

Ingen spelare har egentligen stuckit ut så värst mycket spelmässigt, och målen har spritts ut mellan olika namn. Hammarbybekantingen Robin Tranberg fortsätter att slita på nere i Varberg, och har startat två av tre inledande matcher. Andra roliga namn i Varberg med grönvita ögon är Vilmer Rönnberg och Maxime Sainte, som båda två spelat för HTFF. 

Gästerna har skador på ett antal spelare. Till lördagens drabbning har klubben kommunicerat att Anton Liljebäck, Gideon Mensah, Jon Birkfeldt, Oliver Stanisic, Albin Berggren samt senaste matchens målskytt Diego Alfonsi inte kommer till spel. 

Hammarby 

Bajens säsongsinledning har blandat och gett, men med derbyfiaskot förra helgen färskt i minnet är det svårt att vara optimistisk. Efter tre omgångar står vi på lika många poäng, precis som helgens motstånd, och trots tufft motstånd hade man hoppats på mer. Det är lite av ett ångestmöte imorgon menar jag, där alla förväntar sig en vinst med all rätta, men en förlust kan visa sig vara väldigt dyr. 

Truppmässigt är det inga jätteskillnader sedan omgång 3. Ingen av de långtidsskadade som Collander eller Trawally verkar närma sig ännu, och Alioum är återigen utanför truppen. Fenger är däremot tillbaka och bör vara spelklar till imorgon. 

Vad gäller startelvan är det i nuläget lite klurigt att sia om vad Marti tänker. Det är möjligt att Demirol får starta med tanke på Sadikus insats i derbyt men känns inte riktigt som Martis stil att bänka någon efter en svag insats. Däremot hoppas och tror jag att Joel är tillbaka i elvan imorgon. Det ska bli intressant att se hur många minuter Nalic och Mikkelsen får, samt om den sistnämnde har bytt skor under veckan. 

Vad kan vi förvänta oss? 

Sedan Varberg gick upp har de varit en passande motståndare för Bajen. Förutom plumpen borta 2020, där en viss Selmani gjorde avtryck med ett hattrick och Jeahze stod för en klappkass insats med tidig utvisning, så har det blivit idel grönvita segrar. På nya Söderstadion har man fram tills 2022 dock inte tagit några jordskredssegrar utan fick nöja sig med 1-0 både 2020 samt 2021. Förra säsongen var det däremot rejäl målfest när slutresultatet skrevs till 5-1. 

Hammarby är självklart stora favoriter och det vore betryggande att se ett cyniskt och oförlåtande Bajen som egentligen bara sköljer över Varberg i 90 minuter. Mot ”sämre” motstånd på hemmaplan tenderar vi att ha ett stort bollinnehav och vara väldigt starka framåt, och jag ser trots förra helgens bottennapp ingen anledning för ett undantag imorgon. 
Forza Bajen! Mot tvåsiffrigt i solen! 

Viktor Kjellander2023-04-21 22:40:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!