Inför Varbergs BoIS - BP: "Inget tillfälle att agera krockkudde"

Inför Varbergs BoIS - BP: "Inget tillfälle att agera krockkudde"

Viktigt match borta mot Varberg där BP måste visa sig hänsynslösa och ta hem 3 poäng till huvudstaden.

9 matcher kvar av Allsvenskan, 27 poäng att kriga om. Det är nu allvaret börjar på riktigt. Vi har givit oss själva en helt ok utgångsposition för dessa avslutande matcher men det behövs fortfarande en hel del poäng för att säkra kontraktet. 

Idag står Varbergs BoIS på menyn. Ett lag som, utan att sockra till det, är i fritt fall. Tränaren Jocke Persson lämnade i somras, och nu har man gjort klart med ny tränare för 2024. Samtidigt har man sålt nyckelspelare som Stanisic, Le Roux, Eliton Junior. Det är så kallad “döstädning” som sker i Varberg och det är tydligt att de gör sig redo för Superettan 2024. 

Varberg sitter på 11 poäng efter 21 matcher, med 2 vinster och 5 oavgjorda. 8 av 11 poäng har kommit på bortaplan och på hemmaplan har man ännu inte lyckats vinna en match. 
2-1 till BP slutade matchen mellan lagen på Grimsta i maj. Efter den matchen har BP tagit 10 poäng och Varberg 8, så går vi på form så är det en ganska jämn match vi har framför oss, men som redan nämnt så har det hänt mycket internt hos Varberg sedan dess och med det inräknat så finns det inga ursäkter för BP att inte ta 3 poäng idag. Dagens match är inget tillfälle att agera krockkudde för Varbergs fall till Superettan. 

BP kommer senast från en 2-3 förlust hemma mot Kalmar. En match i två halvlekar där vi kollapsar i första halvlek men gör en supermatch i andra. Den ojämnheten och brist på skärpa är väl det som jag skulle koka ner BPs problem denna säsong till.

Tre poäng i dagens match är ett måste med tanke på tabelläget och formen på några av lagen bakom oss. De fyra nästkommande matcherna är mot formstarka Göteborg och Norrköping, sen mot tabelltoppande Malmö och Elfsborg. Jag tror vi kan sno ihop 4-5 poäng på de fyra matcherna om vi skärper oss men det är ändå optimistiskt tänkt. Kommer bli klurigt och vi kommer nog behöva tillförlita oss på resultaten i rivalernas matcher. 

Inför dagens match så har det också gjorts ett par rörelser på transfermarknaden. BP har lånat in Jesper Löfgren, och värvat Leonard Zuta & Alex Timossi Andersson. Jesper Löfgren blev den fjärde mittbacken vi tagit in under sommarfönstret vilket förvånar mig och inget jag hade förväntat mig inför slutskedet av fönstret. 

Löfgren spelade 15 matcher från start för Djurgården under säsongen och som jag förstår det så var han en av de bästa i försvaret under lång tid? (någon Djurgårdare får rätta mig). Det verkar ha skurit sig mellan klubben och spelaren efter att Thomas Lagerlöf gick ut med kritik mot Löfgren i media utan att ha nämnt kritiken för spelaren innan. Lagerlöf pudlade sedan. 

Tankar om startelvan: Ska bli spännande att se vilka nyförvärv som får debutera idag. Blir inte förvånad om Löfgren får starta direkt, tror också Timossi Andersson får spela minst 30 beroende på matchbild. Idag är det dags för Inoussa att starta också, varit en frisk fläkt när han hoppat in. Ett frågetecken för mig är om Hägg-Johansson eller Sidklev startar idag. Tycker inte Hägg-Johansson varit tillräckligt övertygande på sistone och Varberg kan vara en bra match att ge Sidklev chansen igen. 

Potentiell startelva: 
Sidklev
Löfgren - Sögaard - Heggem
Jensen - Leach - Fritszon - Ackermann 
Pettersson - Johansson - Inoussa 

Simon Johanssonjohansson.bromma@gmail.comTwitter/X: @olofpontusgurra2023-09-03 11:50:00
Author

Fler artiklar om Brommapojkarna