Inför Varbergs Bois hemma: ”Vi måste börja vinna nu”
FFF jagar tre välbehövliga poäng.

Inför Varbergs Bois hemma: ”Vi måste börja vinna nu”

Under morgondagen spelar Falkenbergs FF en ytterst viktig match hemma mot Varbergs Bois, där FFF har revansch att utkräva för förlusten i Varberg tidigare i år.

Falkenbergs FF är i stort behov av en trepoängare i Hallandsderbyt för att närma sig lagen ovanför i tabellen. För motståndet står tabellåttan Varbergs Bois, som har överraskat många i år och också vann mötet lagen emellan i Varberg tidigare under säsongen. Nu vill FFF ta revansch för den 1-3-förlusten och ta en trepoängare som höjer självförtroendet i truppen.
– Det kommer att bli mycket kamp och energi. Jag tror att det kommer att bli en mer kampbetonad än välspelad match. Vi vill ha revansch för matchen senast och vi måste börja vinna nu. Det måste fram en desperation från vår sida som gör att vi vinner imorgon, säger huvudtränaren Hasse Eklund.

Falkenbergs FF har till skillnad från Varbergs Bois, som har Luke Le Roux avstängd, inte avstängningar att ta hänsyn till. Kwame Kizito och Tim Erlandsson är korsbandsskadade. Marcus Mathisen är snart tillbaka, men denna match kommer för tidigt för honom. Melker Nilsson missar också matchen på grund av skadeproblem. Lagkaptenen Tibor Brink Joza, som skadade ett finger i köket inför matchen mot IFK Göteborg, är med i truppen.

Truppen:
1. Johan Brattberg (mv)
4. Calle Johansson
6. Anton Wede
8. Tobias Karlsson
9. Nsima Peter
10. Kalle Söderström
11. John Chibuike
12. Christoffer Carlsson
14. Matthew Garbett
16. Viktor Noring (mv)
17. Edi Sylisufaj
18. Jacob Ericsson
20. Sander van Looy
22. John Björkengren
25. Tobias Englund
26. Grégoire Amiot
29. Gustaf Nilsson
33. Tibor Brink Joza (K)
34. Axel Norén

Torsdagens match börjar klockan 19.00.

RED2020-09-16 14:04:06
Author

Fler artiklar om Falkenberg