Inför Varbergs BoIS - Malmö FF: Från skaldjursplatå till pannbiff med lök
Målfirande i samband med segern i vårens hemmamöte.

Inför Varbergs BoIS - Malmö FF: Från skaldjursplatå till pannbiff med lök

MFF blev ordentligt överkörda mot ett rejält övermäktigt Chelsea i veckan och det ska Varberg nu få sota för. Förutsättningarna för detta finner ni nedan.

Ena dagen Stamford Bridge, andra dagen Påskbergsvallen. Romelu Lukaku på onsdagen, Robin Tranberg på söndagen. Fotbollens kontraster blir sällan lika starka, men inte heller lika vackra. Att spela på en fotbollsromantisk vall en oktobersöndag är en hemmakväll med Netflix i soffan och tidig sänggång, att spela Champions League i London är galakväll. Varberg är pannbiff med lök, Chelsea är skaldjursplatå. Som MFF:are tror jag att man behöver bägge delar för att tillvaron ska bli riktigt ball, men om någon tvingar mig att välja är det undertecknad som så att säga gladeligen slevar upp nya pannbiffar på tallriken. 

Imorgon är det Varberg som ska få sota för kölhalningen på Stamford Bridge när Mesta Mästarna går för bibehållen serieledning och första allsvenska bortasegern på Påskbergsvallen (eller Varberg Energi Arena som det numera svinfult heter). Man gör det med en numera faktiskt tacksamt kort skadelista och flera nyckelspelare åter disponibla efter varierande långa frånvarotider. Sören Rieks, som missade Chelsea-matchen med hänvisning till personliga problem, är åter i truppen liksom Anel Ahmedhodzic som bommat två raka matcher på grund av småskador och avstängning. Johan Dahlin klev av i paus senast men är bekräftat startandes imorgon, vilket även gäller Niklas Moisander som nu antas vara redo att vara med från början.  

Utöver att Dahlin plockades av efter 45 senast, bytte Jon Dahl Tomasson ut flera nyckelspelare förhållandevis tidigt. Gissningsvis med anledning av att matchen redan var ordentligt körd och att dessa herrar bedömdes vara i behov av vila inför det som komma skall. Anders Christiansen, Sergio Peña och Veljko Birmancevic byttes alla ut innan timmen var spelad och lär således spela från start imorgon. Jag gissar mig i enlighet med ovanstående fram till en startelva som ser ut som följande:

Dahlin, 
Ahmedhodzic, Nielsen, Moisander
Berget, Innocent, Peña, Christiansen, Rieks
Colak, Birmancevic

Kanske kan Nalic, Rakip, Abubakari eller Martin Olsson utmana om en plats i elvan ifall JDT vill rotera inför AIK-matchen på onsdag, men känslan är att det inte riktigt finns plats eller tid för rotationer längre - guldstriden är brinnande, det är tajt som satan och det finns absolut inte utrymme för nya, onödiga poängförluster mot sämre lag. Jag vaknar fortfarande om nätterna, kallsvettig efter att ha mardrömt om förlusterna mot Göteborg och Mjällby. Så dumt. Så oerhört dumt. De som är friska, hela och pigga nog för att starta bör göra det, imorgon och fortsättningsvis. Ska det roteras får detta göras i Champions League. 

Morgondagens motstånd är ett sympatiskt sällskap ledda av vår gamla Jocke Persson. För andra året i rad ser de ut att klara kontraktet utan stora bekymmer. De tappade inför säsongen viktiga kuggar som Norlin, Johansson och inte minst malmösonen Selmani. Det är tapp som hade skakat de flesta, men Varberg verkar inte ha påverkats i någon större utsträckning. Det är naturligtvis bara att applådera. 

Senast fick de dock spö mot Sirius och sånt kan ju hända ibland. Inte oss såklart; vi har haft vansinnigt enkelt mot Sirius de senaste åren, men andra. De parkerar för närvarande på en trygg tiondeplats och har fem poäng och tre lag mellan sig och kvalstrecket. Lugnt och skönt, skvalpandes i tabellens ingenmansland. 

Oliver Alfonsi, Andre Boman och Jon Birkfelt missade senaste matchen och de är frånvarande även nu. Huruvida Jocke Persson justerar elvan efter torsken mot Sirius har jag ingen aning om, men så här ställde de upp i Uppsala:

Lukic
Lindner, Stanisic, Zackrisson
Liljenbäck, Le Roux, Ejupi, Carlos
Tranberg, Karlsson Adjei, Matthews

MFF fick kämpa hårt för vinsten i hemmamötet i våras i en match som i mitt minne främst är ihågkommet för Sören Rieks vackra vänsterslägga till 3-1 och att Lasse Nielsen svor ilsket i efter-matchenintervjun. Det hela slutade till sist 3-2 och Varberg hade mycket väl ha kunnat lämna Malmö med poäng. Senast vi var i Varberg vann hemmalaget med samma siffror, men då var vi reda klara mästare så vem fan bryr sig egentligen. 

Varberg spelar på gräs, ser ut ha en en mysig hemmaarena och leds av en ball tränare med malmöanknytning. Vad mig anbelangar får de därför gärna spela i Allsvenskan för evigt, men imorgon ska de ha malmöitiskt spö och så är det med det. Menar vi nämligen allvar med att försvara vår mästartitel ska det inte finnas på kartan med poängtapp imorgon. 

Jag har också känslan av att laget kommer växa av att det nu drar ihop sig ordentligt. MFF darrar oerhört sällan för en guldstrid och går i regel vinnande ur sådana. Jag tror på vinst imorgon, men inte kommer det att bli enkelt.

Matchen startar 17.30 och för er som inte orkar masa er upp längs E6:an sänds matchen i vanlig ordning på Discovery.

Mot det 22:a mästartecknet!
 

Carl Angerborn2021-10-23 17:39:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?