Hitachi Energy Arena, 2024-10-19 15:00

Västerås - Malmö FF

Inför Västerås SK -  Malmö FF: Himmelsblå guldinvasion
En nolla mot Västerås i morgon hade suttit fint, Johan.

Inför Västerås SK -  Malmö FF: Himmelsblå guldinvasion

Runt 4 000 himmelsblå supportrar väntas inta gurkstaden imorgon lördag när MFF har chansen att spela hem guld nummer 24 - den 19/10 2024. Den symboliken skojar man inte bort.

Efter ett landslagsuppehåll är vi äntligen igång igen. Och som vi är igång. Förra helgen blev tjejerna klara för allsvenskan 2025, Sebastian Nanasi gör två mål i sin tävlingsdebut i landslaget och imorgon lördag kan herrlaget ta klubbens 24:e allsvenska guld. 

Det är gött att vara MFF:are just nu. 

Men det blir inte lätt imorgon, och jobbet MÅSTE göras. VSK har fortfarande chans att säkra nytt kontrakt och har allt att spela för. Ock kommer att göra det. Vi vet alla att de spelar en riktigt bra fotboll och kommer till mycket lägen - utan att göra så många mål. De passar, springer, kämpar och krigar - men får inte till det i sista tredjedelen. 

Malmö FF är ju egentligen tvärtom; eller samma sak. Vi spelar en bra fotboll, kommer till mycket lägen OCH gör många mål. Det är också därför vi leder Allsvenskan överlägset och ska plocka hem vårt 24:e guld - förhoppningsvis redan imorgon. 

MFF har under de senaste två veckorna haft chansen att laga spelarnas små skavanker, slipa på detaljer och bli ännu bättre. Västerås ska på pappret inte ha en chans - så gå bara ut och visa att så också är fallet. Gör jobbet, helt enkelt! För det gör sig inte självt. Vi är vår egen största motståndare imorgon. 

Men vi på läktaren måste också göra allt vi kan för att stötta och peppa. Och det är jag övertygad om att vi kommer att göra. Det kommer vara himmelsblått över hela arenan - inte bara på bortastå. Själv sitter jag på sektion A, precis intill bortastå. Arenan tar runt 7000 pers och vi kommer sannolikt vara i majoritet (det talas om runt 4000 tusen MFF:are) - det kommer kännas som hemmaplan för killarna och det kommer bli ett sjukt tryck i matchen. Ta med dig den himmelsblå tröjan, halsduken, flaggan och banderollen och smycka arenan likt vi gör hemma. 

Jobbet ska göras i 90+ minuter, sedan blir det fest. 

Men, och det här viktigt, stanna på läktaren tills domaren blåser av matchen!

Tidigare svaga insatser är glömda, de starka mot Qarabag och PAOK plockas fram - den känslan vill jag att killarna tar med sig imorgon. 

Jag tror att Rydström kommer maxa sin elva imorgon, nu efter uppehållet. Killarna är som tävlingshästar, i boxen precis innan start. De kommer frustande rusa ur boxen och bara köra. Tror jag. Hoppas jag.

Sergio Pena är avstängd imorgon pga för många gula kort. LBJ, Ponne och Otto blir avstängda mot IFK Göteborg om de får ett gult mot Västerås. 

Med det tippar jag att följande elva spelare börjar matchen imorgon: 
 

Isaac Kiese Thelin, Erik Botheim
Hugo Bolin, Anders Christiansen, Oliver Berg
Lasse Berg Johnsen
Gabriel Busanello, Colin Rösler, Pontus Jansson, Jens Stryger Larsen
Johan Dahlin

Enough said. Ge mig lördag kl 15. 

Framåt Malmö – heja di blåe!

Vad: Allsvenskan, omgång 27
Vilka: Västerås SK - Malmö FF
Var: Hitachi Energy arena, Västerås
När: Lördag 19 oktober kl 15
Hur: På plats, eller på Max
Varför: För att vi älskar det
Uppladdning:Plåthallen intill arenan. 
Supporterinfo: Här
Biljetter: Slutsålt
 

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2024-10-18 15:01:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Blått en Podd: Stannar Rydström?????