Inför Vikingur Reykjavik - Malmö FF: Dags att växla upp

Inför Vikingur Reykjavik - Malmö FF: Dags att växla upp

Segern i lördags gav Milos och laget välbehövlig arbetsro inför returen mot Vikingur tisdag kväll. Det var viktigt, för det lär behövas en bättre insats på alla plan jämfört med hemmamatchen för att gå vidare.

Vi trodde att det skulle bli “lätt”, men islänningarna ville annorlunda. De satte hög press från första minuten och det är något som MFF anno 2022 har svårt att hantera. Så matchbilden lär se ganska likadan ut i returmatchen - det är trots allt Vikingur som måste satsa mot mål. 

Men MFF gör helt fel om taktiken blir att backa hem och bevaka den totala ledningen. Det är också något som MFF anno 2022 har svårt för. Därför är det lika bra att spela vårt spel, försöka styra matchen och pressa tillbaka islänningarna.

Varberg bjöd inte något vidare motstånd i lördags när MFF vann med ganska komfortabla 3-0. Det var ett bra genrep, utan några allvarliga skador på nyckelspelare. Förhoppningsvis är skadehelvetet över för lång tid framöver. 

Vikingur har sin Kristall-stjärna avstängd efter att han blev utvisad efter att han gjorde kvitteringsmålet. Så det får väl räknas som en liten fördel för MFF. Som enligt uppgift har samtliga spelare tillgängliga, förutom Lewicki. Enligt mff.se är status i skrivande stund osäker för Rakip och Hadzikadunic som utgick resp avstod Varbergs-matchen pga känningar. 

Efter lite funderande landar jag i denna ungefärliga startelva:

IKT
Birma - AC - Berget
Pena - H Larsson
Olsson - Nielsen - Moisander - Beijmo
Dahlin

Framåt Malmö – heja di blåe!

Vad: CL Q1, match 2
Vem: Vikingur Reykjavik - Malmö FF
Var: Víkingsvöllur, Reykjavik
När: Tisdag 12 juli kl 2130 (svensk tid)
Hur: På plats, eller på TV via Viaplay
Varför: För att vi älskar det

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2022-07-11 16:52:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?