Inför Vittsjö

Inför Vittsjö

Midsommarhelgen avslutas med en tuff match mot skånelaget Vittsjö. Den stora frågan är hur Hammarbys trupp kommer se ut mot Vittsjös lag. En svårtippad match men två lag som vill vinna och kommer göra allt för det utfallet.

Nu går tåget ner till Skåne där vi möter 7:e placerade Vittsjö. Glada minnen från förra året och lerig gräsmatta var det man minns. 

Hammarby
Bajen har vunnit samtliga matcher sedan cupfinalen. Senast mot Örebro blev det en seger även fast den satt långt inne. Vi vet att Hammarbys form är jättebra och Tamminen är muren i buren. 

Matilda Vinberg har varit skadad och borta på grund av en lättare stukning. Vi har ingen prognos eller vet huruvida Matilda är tillbaka eller inte. När hon kommer tillbaka kommer det bli riktigt riktigt rolig och bra fotboll igen.

I senaste truppen mot Örebro var Westin och Boye med en de ströks innan start. Hur är status på Boye? Det kan bli en avgörande faktor. 

Senaste möten
Det senaste mötet blev det 2-1 seger till Hammarby på bortaplan i Vittsjö. Hammarby med ett helt annat lag i år, så nästa resultat är svårt och ovisst att säga. Allt hänger på Westin och Boye, på toppen har vi Hasund som har gjort bra inhopp i Vinbergs frånvaro, men backlinjen måste fungera lite bättre och fungera inför denna och framtida matcher. 

Vittsjö
Vittsjö känns lite ostabila, man krossade Piteå men matchen efter spelade man oavgjort mot Brommapojkarna. De ligger sjua i tabellen och har haft det svajigt men placeringen är nästintill som förra året och många spelare har kommit igång bra!

De har sina superspelare som Hanna Ekengren, Clara Markstedt, Katrina Gorry och Charlotte Grant. De måste man verkligen hålla koll och se upp för. De kan göra sena mål, och kommer vara sugna på att gå in i dueller och kommer kunna gå vinnande ur många av dessa. 


Kan Tamminen vara matchens lirare och muren igen, det kan nog behövas, framförallt om Boye inte är tillgänglig. 

Forza och glad grönvit midsommar!

TV: Janogy segerskytt senast mot KIF Örebro
 

Lovina Stafhammarlovina.stafhammar@hotmail.com@lovinastafhamm22023-06-24 09:30:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!