Eleda Stadion, 2021-11-23 21:00

Malmö FF - Zenit

Inför Zenit S:t Petersburg

Inför Zenit S:t Petersburg

Malmö FF spelar match i Champions league mot Zenit imorgon. Det betyder en sista chans att knipa en tredjeplats vilket skulle ge möjlighet att ta sig vidare till EL och därmed kunna göra den här säsongen till den bästa i modern tid. Jag önskar mig bara en sak i julklapp och det är att vi tar den chansen.

God kväll, imorgon spelar di blåe Champions leauge. Det är en bra kväll. Malmö FF befinner sig i ett kritiskt läge i slutet av säsongen där möjligheten fortfarande finns att göra det här till den bästa säsongen sedan jag föddes (2002). Vi ligger trots mängder av poängtapp faktiskt i pole-position i Allsvenskan t.o.m efter Häckenmatchen då Djurgården återigen visat att inte heller de är intresserade av att fylla på pokalskåpet.

Med det i åtanke tänkte jag passa på att marknadsföra en konspirationsteori. Kan det vara så att MFF tappat så mycket poäng som man gjort i år för att DIF och AIK hela säsongen ska få känslan av att de har hängt med och därmed göra slaget så dråpligt som möjligt när Malmö tillslut står som segrare? Jag känner ändå att det inte är helt omöjligt. 

Nu till Zenit. Klockan 9 imorgon tar vi emot Zenit hemma och det är dags för revansch. En seger imorgon och sedan en poäng mot en svagt Juventus med en övertro på Bonuccis förmåga att vinna matcher åt dem skulle kunna betyda fortsatt spel i Europa League efter årsskiftet. Det betyder alltså att MFF har chans att både vinna ligan och ta sig vidare från en CL-grupp vilket skulle göra den här säsongen till den bästa jag någonsin upplevt. Det borde vara tändvätska nog för våra himmelsblå hjältar. 

När motståndarlaget varken spelar i Premier League eller spelat två CL-finaler de senaste sju åren är också känslan att en sådan där magisk Europakväll kanske står för dörren på Bengt Madsen Stadion.

Lag från östra Europa har haft en tendens att få fram det bästa ur både spelarna på plan och spelarna på läktaren. (Jag räknar med Salzburg insatserna här enbart på grund av att de kommer från ÖSTERrike). Storförlusten i Ryssland kan också visa sig vara en blessing in disguise om de kommer hit och underskattar Malmö. Då kan det vara så, att Lewicki visar varför han borde ha tre raka Ballond D’or. Det kan vara så, att JDT visar Manchester United att han är för bra för att ersätta Ole Gunnar Solskjaer i Manchester United. Det kan vara så, att Colak gör hattrick och Danne kritar på ett femårsavtal med den kroatiska landslagsmannen. 

Jag tänker inte gå in på några taktiska ideer idag. Jag tänker inte nämna vilken formation vi bör spela eller huruvida vi ska slå korta eller långa hörnor. Det är vi för långt in på säsongen för. Imorgon tror jag att det handlar om en enda sak. Inställning. Om vi går in med Rangers på näthinnan och med Häcken som bränsle kan det smälla ordentligt. Det är sista chansen nu, sista chansen att visa att vi hör hemma i fotbollens finrum, att Sverige kan mer än Padel och Zara Larsson. 

Imorgon spelar di blåe. Det blir en bra dag.  

 

Filip Nyman2021-11-22 21:33:16
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?