Tele2 Arena, 2022-04-30 15:00

Djurgården - Sirius

Inför Djurgårdens IF - IK Sirius
Djurgårdens IF har hittills vunnit samtliga hemmamatcher i Allsvenskan 2022. Fortsätter sviten även mot IK Sirius?

Inför Djurgårdens IF - IK Sirius

På lördag är det dags för Djurgårdens IF att spela match igen. Matchen är mot IK Sirius hemma på Tele2 arena. Forum 1891 går igenom förutsättningarna inför matchen och den troliga startelvan.

I helgen är det Valborgsmässoafton. Men “DIF och landställe” får vänta ännu en högtid. För på lördag är det dags för Allsvenskans sjätte omgång när Djurgårdens IF gästas av Uppsalalaget IK Sirius. Matchen spelas lördag 15:00 hemma på Tele2 arena.

Djurgårdens historiska övertag
Sedan Sirius gick upp i Allsvenskan 2017 har Djurgården och Sirius mötts tio gånger. Djurgården har vunnit sju av matcherna och Sirius har vunnit tre. Ingen av mötena har slutat oavgjort. Av matcherna som spelats på Tele2 arena har Sirius vunnit en. Det var premiäromgången 2017 på Tele2 arena.

Djurgården har alltså en god statistik mot Uppsalalaget. Men då var då och nu är nu.

Lika många poäng inledningsvis
Sirius har inlett den här säsongen med att möta samtliga nykomlingar och tagit totalt sju poäng på de tre matcherna. Sedan har det blivit två förluster med 3-0, mot Mjällby AIF, respektive Hammarby IF. De har därför totalt sju poäng inför matchen på Tele2 arena.

Djurgården kommer senast från två tuffa bortamatcher mot IFK Göteborg respektive AIK, vilket totalt sett resulterat i en poäng för Djurgården. Men Järnkaminerna har vunnit båda hemmamatcherna de spelat i år och har totalt, likt Sirius, kammat ihop sju poäng i årets upplaga av Allsvenskan. Djurgårdens tränare Kim Bergstrand sa följande angående säsongsinledningen till DIF.se
– Det känns bra att få komma tillbaka till vår hemmaplan. Nu har vi haft tre tuffa bortamatcher på gräs där vi gjort det helt okej och släppt till tre skott mot eget mål som inneburit tre insläppta mål. Så vi har blivit hårt straffade och även om vi inte varit uppe på vårt allra bästa så har vi definitivt inte varit så svaga heller. Men vi behöver jobba väldigt hårt för att få de här studsarna och marginalerna med oss, för de har varit lite emot oss under ett tag. 

En del ändringar i startelvan?
I de två senaste matcherna har den mångsidige Haris Radetinac tvingas spela vänsterback. Det på grund av att båda vänsterbackarna, Pierre Bengtsson och Elliot Käck, varit frånvarande på grund av skada. Men inför lördagens match är Pierre Bengtsson tillbaka i truppen.

Däremot är högerbacken Piotr Johansson avstängd efter att han i senaste matchen tog sitt tredje gula kort för säsongen. Även Rasmus Schüller är fortsatt borta på grund av skada. 

Om Bengtsson är redo för spel i mer än en halvlek lär han starta matchen på vänsterbacken. Ersättaren för Johansson blir då förmodligen antingen Haris Radetinac eller högerbacken Leo Cornic. 

Tränarduon Bergstrand och Lagerlöf har inlett säsongen med att spela en mer defensiv mittfältare och två lite mera offensiva. Med när Schüller varit frånvarande har man istället spelat med två defensiva mittfältare i form av Magnus Eriksson och Hampus Finndell. Sedan har Emanuel Banda spelat framför de två i en mer offensiv roll. 

Anfallet förväntas formeras som i matchen mot AIK, förutom att Gustav Wikheim förväntas ersättas av Joel Asoro. 

Kim Bergstrand inför lördagens match, till DIF.se
– Det som gäller på lördag är att vi ska se till att vara väldigt jämna och inte få någon svacka, utan det ska vara fullt ös hela matchen.


Matchstart: 15:00
Plats: Tele2 arena
Sänds på: Discovery Plus

***

Kommentera gärna nedan hur du tror att matchen slutar med kom ihåg att hålla en god ton.

Filip Karlquistfilipkarlquist@gmail.com2022-04-29 16:40:00
Author

Fler artiklar om Djurgården