Platinumcars Arena, 2022-08-06 15:00

IFK Norrköping - Degerfors
2 - 0

"Ingen jäkel kommer vika ner sig" - Spelarbetyg: IFK Norrköping - Degerfors IF

"Ingen jäkel kommer vika ner sig" - Spelarbetyg: IFK Norrköping - Degerfors IF

Phu, ångest råder (eller?) . Det märktes i alla fall på planen då och då i dagens match. Idag var det äntligen IFK som tog till vara på de chanser som blev. En insats som resulterade i tre poäng, och lite, lite sötma inför nästa match. Det finns dock både saker i spelet och- spelare som måste upp ett snäpp. Nedan finns spelarbetygen och en intervju med Oscar Jansson.

1: Underkänd
2: Godkänd
3: Bra
4: Mycket bra
5: Landslagsklass

Oscar Jansson - Har fått rejält med kritik både här och på andra ställen. Men idag gör han både en, två och tre matchavgörande räddningar. Matchens IFK:are  (3)
 
Viktor Agardius - Gör sitt jobb. Mer kan jag inte komma på att skriva (2)
 
Anton Eriksson - Känns fortsatt lugn i sitt försvarsarbete. Kreativ i uppspelen. Hittar gärna upp till Arnor. Trygg insats. (2)
 
Linus Wahlqvist Egnell - Idag känner man igen Linus. Tar sig gärna fram i banan och dirigerar (skriker ?) på sitt försvar. (2)
 
Godswill Ekpolo - Kommer in fel i matchen. Sätter inte duellspelet. Växer dock in i matchen och assisterar Nyman till 1-0. Sköter sin kant helt okej. (2)
 
Arnor Sigurdson - Ser ut som han får sväva fritt i en roll där han är navet i offensiven – Jäv… vad viktig han är och blir. Skapar inte så mycket för sig själv idag, men öppnar som vanligt upp i offensiven för sina kamrater. Får ett friläge i den 89:e som resulterar i 2-0. Väl värd. (3)
 
Ari Skúlason - Ja… Jag kan egentligen kopiera Ortmarks motivering här. Skillnaden är att Ari springer mer, visar mer. Och han hjälper Oscar med nollan. Det är tydligt att innermittfältet måste förstärkas – nu. Blir utbytt i 72:e minuten. Svag 2:a (2)
 
Jakob Ortmark - Mja… Det känns sådär. Känns inte självklar på det där innermittfältet. Sätter in sin press förtidigt och tar ibland en del konstiga beslut både med och utan boll.. (1)
 
Laorent Shabani - Känns återigen lite anonym i det öppna spelet. Känns klen i närkampsspelet idag. Men vinner mycket på sin fart och på det sättet öppnar han upp en del ytor. Blir utbytt i 74:e minuten. (2)
 
Christoffer Nyman - Målskytt i 33:3 minuten. Boom! Äntligen. Jobbar i det tysta med bindeln på armen. (3)
 
Jonathan Levi - Ser mer ut som en tvåvägsspelare idag, än en ytterforward. Jobbar otroligt mycket för laget idag, i båda riktningarna. Ligger bakom matchens första mål. (2)
  
Dino Salihovic - Kommer in istället för Ari. Rivig är väl ordet jag söker efter. (2)
 
Andri Gudjohnsen - Byter av Shabani. Hinner inte sätta något speciellt avtryck på matchen, även om han hugger på bollarna som trillas fram. (2)
 
Maic Sema - Spelade för lite (noteras dock för en assist till Arnor)
 
Daniel Eid - Spelade för lite

------------------------------------------------------------


Hur kändes det där?
 
– Man är mest lättad över att vi äntligen kunde vinna.
 
Jag såg att du sprang ut till bänken vid 2-0 målet och omfamna både stab och lagkamrater?

 
Ja, man kände ju det när vi sätter 2:an att det blir 3 poäng, det ska mycket till för att vi ska tappa det här nu. Det är en förlösande känsla som…äntligen fick komma ut.
 
Din egen insats? "Top notch" om du frågar mig.
– Den känns bra så klart. Men det är hela gruppen. Vi sa det till varandra innan matchen att vi måste stå enade tillsammans när det blåser. För det har blåst, det har varit turbulent och det kan vi inte gömma oss för. Jag är extremt imponerad över hela laget, alla 18 i truppen och alla 25, 26, 27 i hela klubben. Det är verkligen en gruppseger.
 
Du gör en insats idag, som enligt mig ligger bakom segern. Du gör en, två, tre matchavgörande räddningar. Både du och laget har fått tagit emot kritik av både oss (press) och folket på stan. Hur mycket kan man värja dig mot det?
– Till en viss del. I år har det varit mycket. Det har varit en turbulent tid för klubben, men på något sätt är det ju personligt också. Jag känner att jag inte varit tillräckligt bra i år. Det är en sanning som är så. Men samtidigt gäller det att inte bli för låg när det går dåligt, eller för hög när det går bra. Jag tycker att jag varit ganska bra på befinna mig i mellanrummet som…man bör. Annars blir det för jobbigt att spela. Det finns för mycket faktorer och yttre press för att kunna stå emot allt. Jag tycker att vi får lägga det som varit, bakom oss. Sen får vi fokusera på att det är 13 matcher kvar. Det finns mycket kvar att spela om och mycket kvar att göra. Jag ser ändå positivt på hösten, och vi visar idag att det är ingen jävel som kommer vika ner sig. Det krävs en stor karaktär när det är som det är, och sen vinna med 2-0 i vilken Allsvensk match som helst. Jag är otroligt imponerad av allihopa idag.
 
Nu kommer en match mot Elfsborg i nästa omgång. Hur samlar man ihop sig i det läge ni är i.
Det blir väldigt viktiga matcher hela tiden. Hur pratar man om den där omställningen? 3 poäng här, nu siktar vi på nästa.

– På något sätt måste man få njuta av tre poäng idag. På måndag när vi samlas igen så är det den dagen som är den viktigaste, sen är det tisdag som är det viktigaste. Man måste få den dagliga verksamheten så optimal som möjlig. Jag tycker vi har varit jätteduktiga i det, som grupp. Sen har vi inte fått resultaten, och det är ju det fotboll handlar om. Men så länge vi kan träna bra så får det hjälpa oss att vinna fotbollsmatcher. Det är det absolut viktigaste. Alla som kommer hit måste ha 100 % inställning varje dag och vilja göra jobbet. För som du ser idag, det krävs otroligt mycket från allihopa för att få tre poäng. Men jag tycker vi har stått samlade i den här stormiga perioden, vi har liksom inte tummat på någonting.  Så förhoppningsvis har vi brutit nån slags mur nu som vi kan gå vidare ifrån.
 
Sista frågan: Laget står utan huvudtränare. Pratar ni något om det eller hänger ni med i det som skrivs?
– Nä ingenting, alltså…vi har två otroligt duktiga tränare nu, tillsammans med en grym ledarstab. De gör så mycket för oss. Så det vore fel av oss att…skita i dem. Det hade varit ett hån. Jag vill hylla både Anes och Vedran och övrig personal. De lägger ner sin själ, hela tiden, varje dag.
 
Det kan så klart inte vara lätt för dem heller. Att inte veta hur morgondagen ser ut.
–Nä, nä…alltså. Det är ju egentligen en omöjlig uppgift de har. De har växt i mina ögon, enormt. Är det några som ska få ta del av idag, så är det dem. De ligger bakom allt jobb. Matchplaner och scouting…allt. 
 
Tack Oscar, vi ses.
– De gör vi. Tack.

 

Christian Sjöstrandchristiansjostrandnkpg@live.sechristianlejoun2022-08-06 18:57:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås