Ingen tur alls mot Elfsborg

Lördagens viktiga hemmamatch mot IF Elfsborg hemma på Tunavallen slutade med en förlust: AFC Eskilstuna - IF Elfsborg 2 - 3 (1-1)

Fint höstväder, dock något kyligt var det vid matchdags.
En flygande start  för AFC där Chidi Omeje som äntligen fick chansen från start skickade in ett fint inlägg där Ferid Ali som var tillbakamötte efter skada mötte
med pannan vid första stolpen och 1-0 efter dryga minuten, snyggt anfall var det.
Inga större målchanser efter 1-0 målet förrän i 26:e min då gästerna genom Issam Jebali kvitterade till 1-1.
36 min hade spelats då Taye Taiwo klippte till ordentligt på en frispark från 20 meter, tyvärr tätt över målet. En sådär halvlek av AFC var det.

Andra halvlek:
Precis inkomne Omar Eddahri serverade Ferid Ali en fin passning i 56:e min, tyvärr i burgaveln av Ferid.
I 59:e min bjöd domaren Elfsborg på drömläge, en frispark från 19-20 meter, något som skyttekungen Issam Jebali snyggt utnyttjade till en 1-2 ledning.
69:e min hade inhopparen Sasa Matic ett utmärkt läge, men precis som kompisen Ali satte han bollen i burgaveln.

Bara min senare fick Chidi Omeje drömträff från 20 meter och ställningen 2-2 efter denna ursnygga kanon.
Ett snyggt pass och ett ännu snyggare mål från Chidi. Att han fått bara några min speltid i varje match är närmast ett obegripligt tänk från tränarna.
Tyvärr blev glädjen för stor och Elfsborg kunde genom Viktor Prodell göra 2-3 bara minuten senare.

Omar Eddahri replikerade per omgående med en fin nick, tyvärr tätt över mälet.
77:e min så kvitterar AFC till 3-3, men en virrig linjeman vinkar för offside, något som domaren Al-Hakim svalde med hull och hår
trots både spelarnas och publikens ogillande.
På filmen ser man att det var ingen offside.
Synd då AFC hade behövt detta regelrätta mål för att orka jaga ett segermål och fortsatt hopp om en kvalplats.

Nu kunde Elfsborg masa sig fram sista kvarten och vinna med 2-3.
Många var duktiga i hemmalaget, kanske var en annan bänknötare bäst i hemmalaget,
nämligen mittfältaren Abdul Razak som också suttit i frysboxen ett tag.
Nu väntar en jumbofinal i nästa omgång, nämligen Halmstad BK mot AFC på Örjans Vall.
Domare: Mohammed AL-Hakim