Inget Europaspel för DIF
Bénie Traore blev syndabock i en förlust som blev kostsam både för Häcken och för DIF.

Inget Europaspel för DIF

Hammarby tog hem straffläggningen mot Häcken och i och med det också svenska cupen. Det blir därmed inget Europaspel för DIF under 2021.

Det blir inget Europaspel för Djurgården denna säsong. Det står klart efter att årets cupfinal avgjorts på Tele2 Arena.

DIF förlorade snöpligt i semifinalen mot ett ofta utspelat Hammarby, och det blev just det grönvita gänget som kunde fördubbla sin pokalsamling efter 120 minuters spel mot BK Häcken. Hammarby var det bättre laget under merparten av matchen, men tillställningen fick ändå avgöras på straffar, efter ställningen 2-2 efter förlängning.

I straffläggningen satte nio spelare, inklusive den gamle DIF-försvararen Joona Toivio, sina straffar i nät. Syndabock blev dock den 18-årige ivorianen Bénie Traore, som efter en tveksam ansats slog Häckens fjärde straff mitt i mål och på David Oustedt. Övriga straffar gick i mål och nyförvärvet Astrit Selmani fick som siste ordinarie skytt bli matchvinnare.

Häcken hade redan en Europaplats i kraft av tabellplacering från 2020 och hade göteborgarna vunnit cupen hade alltså DIF stått på tur för den extra Europaplatsen. Nu går kvalplatsen till Conference league istället till Hammarby. 

Redaktionen2021-05-30 17:37:00
Author

Fler artiklar om Djurgården