Inget skönspel, men seger blev det!
Jesper "Jeppe" Carlsson hade assist till 0-1 och var den som fälldes vid straffsparken som betydde 0-2

Trots kyla och blåst så fanns det sekvenser i matchen som gladde oss på läktaren. T.ex. Omar Eddahris underbara utsida med högern som totalt ställde keepern i VSK målet

- Ett dåligt genrep betyder en bra premiär - så sa man förr i tiden

Söndagens bortamatch var mot seriekollegan Västerås SK på ett råkallt Swedbank Park i Västerås. AFC gjorde en habil insats som räckte till en klar seger. Resultat: Västerås SK - AFC United 0 - 2 (0-1) - Ett dåligt genrep betyder en bra premiär - sa man förr

En nästan intakt trupp var det som samlades tidigt söndag morgon i Viby Sollentuna där klubbens nya eleganta buss väntade med chaffisen Velimir vid ratten. Raka spåret till Rocklunda och en genomgång av tränarna Özcan Melkemichel och Ivan Ristic.

Uppvärmning och igång med matchen. Avvaktande öppnimng från båda lagen. Efter 10 minkom AFC:s första chans, ett Inlägg från Linus Smedjegården mitt i boxen höll sånär på att rakas i mål av Joakim Alriksson. Hemmalagets replik var en kopia av AFC anfallet minuten innan.

Så kom AFC:s ledningsmål, ett vackert anfall där Jesper Carlsson serverade en fristående Omar Eddahri som från straffområdesgränsen hur elegant som helst skruvade in en höger utsida och 0-1 efter 13 min. Jesper Carlsson hade en jättechans att öka till 0-2 på Smedjegårdens perfekta inlägg, tyvärr gick avslutet över målet. Smedjegården linkade av efter en halvtimme med en befarad bristning i baksidan lår. William Rodriques in i hans ställe.

AFC tappade betänkligt sista kvarten så Özcan fick sätta igång och peppa laget halvleken ut. — Det är svårt att vinna en match med att bara spela bra stundtals — tyckte Öczan i halvlek.

Andra halvlek var 30 sek gammal när "Jeppe" Carlsson var på väg igenom men kapades bakifrån. Fram stegade Filip Rogic och dundrade in 0-2. ju längre halvleken pågick, ju mer sjönk spelkvalitén hos AFC. Inbytte målvakten Philip Vaitsiakhorich fick göra några snygga räddningar. Om Özcan var lite besviken i halvlek så var han besviken efteråt. — Inte mycket som vi kommit överens om var det som fungerade idag - spelar vi så här i premiären blir vi manglade av Brage - tyckte Özcan. Ett Brage som förstås satt på läktaren och noterade intresserat.

Starkt av oss att vinna när vi spelar mindre bra, -  hade det här varit förra säsongen hade vi förlorat med 2-0 istället - tyckte "Jeppe" Carlsson som byttes ut efter en dryg timmes spel. Försvarsspelet var i alla fall riktigt bra, släppte knappt till någonting överhuvudtaget.

Nu är det en dryg vecka till premiären på påsk annandagen mot nämnda IK Brage borta på Domnarvsvallen i Borlänge.

Startelvan: Josh Wicks (55) - Yago Baggio - Omar Jawo - Robert Åstedt - Linus Smedjegården (30) - Omar Eddahri (62) - Joakim Alriksson (75)- Eberson Silva - Filip Rogic (80) - Luca Gerbino Polo (69) - Jesper Carlsson (62)

Ersättare: Philip Vaitsiakhorich (55) - William Rodriques (30) - Rinor Nushi (62) - Liam Molesworth (75) - Larbi Lahsaiti (80) - Ben Everson 62) - Alex Santos(69)
Publik: Dryga 100 talet