Inofficiell match mot Filippinerna inför VM

Inofficiell match mot Filippinerna inför VM

SVFF släppte idag nyheten om att landslaget ska spela en inofficiell stängd match mot Filippinerna under VM-förberedelserna i Nya Zeeland. Matchen är den 17 juli i Wellington, en sista möjlighet för laget att i matchspel kunna finslipa de sista detaljerna inför premiären.

Den 23 juli spelar Sverige sin första match i VM men redan innan dess är det dags för landslaget med matchspel. Sverige har gjort klart med en inofficiell stängd match mot Filippinerna. Matchen spelas den 17 juli i Wellington i Nya Zeeland. 

Speciellt för den här matchen är att den spelas tre perioder á 30 minuter istället för två perioder. Det beslutades gemensamt mellan landslagen och går hand i hand med reglerna FIFA satt upp om träningsmatcher inför mästerskapen.

- Vi är nöjda över att få till den här inofficiella matchen mot Filippinerna i uppladdningen på Nya Zeeland. Det ger oss möjlighet att inför premiären den 23 juli få en bra genomkörare för hela truppen och samtidigt jobba med vårt spel och våra attityder i matchsituationer mot en VM-nation. Att matchen spelas i tre perioder ger oss dessutom möjligheten att påverka spelarnas belastning i uppladdningen och under tidsomställningen på ett bra sätt tillsammans med det medicinska teamet, säger förbundskapten Peter Gerhardsson i pressmeddelandet.  

Filippinerna är ett deltagande landslag i VM och spelar i Grupp A, Filippinerna premiärspelar den 21 juli mot Schweiz.

TV: Experterna synar VM-truppen: "Så långt tror jag Sverige kommer"
 

Lovina Stafhammarlovina.stafhammar@hotmail.com@lovinastafhamm22023-06-20 11:23:00
Author

Fler artiklar om Landslaget – dam