Intervju efter matchen mot Djurgården - Henrik Castegren " Det är väldigt spännande att vara i Norrköping nu"

Intervju efter matchen mot Djurgården - Henrik Castegren " Det är väldigt spännande att vara i Norrköping nu"

En redan ombytt Henrik Castegren kom ut och svarade på lite frågor om matchen, sitt egna spel och....kontraktet.

Matchen är slut, det blir 1-1. En väldigt intensiv match tycker jag. Hur kan du beskriva den ifrån planen?
-Fram och tillbaka. Jag tycker att vi i ganska stora delar av matchen spelar ganska bra nerifrån. Vi tappar lite momentum i andra halvlek, vi blir lite för utspridda och vi tar inte riktigt hand om bollen när vi får den. Även om vi försöker och vara väldigt kreativa så…som vi vill va, så idag har vi lite för många tappade bollar som gör att vi sätter dom i bra lägen. Vi ger dom momentum. Det är svårt då, när man möter bra lag att, när man ger bort lite enkla grejor. Det måste vi slipa på. Många bra saker och en del saker vi kan ta med oss och göra bättre.
 
Vilka är dom bra sakerna då?
-Jag tycker vi är modiga. Vi rör oss mycket, mycket bättre än vad vi gjorde senast mot Kalmar. Jag tycker att vi är otroligt farliga när vi väl kommer fram till våra tre spelare där uppe. Vi kunde fått med dom mer i spelet, vi kunde utnyttjat att få upp bollen lite tidigare till dom. Vi har inte jättemånga chanser, men vi gör ett mål på en av dom. Vi är också i en process där vi försöker finslipa vårat egna spel, och den processen fortsätter.
 
Till din egna prestation. Idag När Linus saknas i laget är det du som kliver fram i backlinjen, enligt mig. Man märker det idag på Agardius och Lund att det är Henke man vill hålla i handen? Hur ser du på den rollen?
-Det är någonting jag strävar efter. När det "blåser" kan man hålla i mig. Sen så har jag mycket delar i spelet som behöver utvecklas. I stora delar tycker jag  dock att det är en bra match idag. Men jag är fortfarande hungrig efter mer. Som jag sa, vi är i en process där vi gör det bästa vi kan och vill få ut det bästa av varandra. Det är väldigt spännande att vara i IFK Norrköping nu.
 
Domaren släppte väldigt mycket…
-Åt ett håll i alla fall…
 
Blir det svårt som försvarare att hitta nivån då?
-Ja, dels det. Men också väldigt frustrerande att det oftast går åt ett håll, när det är ganska tydligt att det inte är en så stor förseelse. Jag tyckte det var ganska frustrerande idag. Jag vet inte statistiken, men dom fick- otroligt många frisparkar. Speciellt runt mittplan. Det spelar ingen roll om dom har tryck på oss, dom ska inte få billigare frisparkar för det. Jag tycker det var tråkigt att det kändes så idag. Men ingenting på domaren, vi måste göra bättre för att vinna matchen. Men vi hade kunnat få lite mer där…
 
Du säger att det är spännande att spela i Norrköping nu. Ska jag spara frågan om kontraktet till efter säsongen…eller?
-Ja, haha. Jag tycker du gör rätt i det. Jag har inget bättre svar än vad jag sagt tidigare. Nu är det två matcher kvar, två matcher att göra det bästa av det den här säsongen. Efter det kan vi diskutera resten, det är inte så viktigt just nu. För att jag ska kunna spela bäst fotboll, och för att vi ska vinna flest matcher känns det här bäst. Det är viktigast av allt- att vi ska vinna så många matcher som möjligt.
 
Lycka till i fortsättningen, vi ses.
-tack själv. Hej. 
 
 

Christian Sjöstrandchristiansjostrandnkpg@live.sechristianlejoun2021-11-22 23:41:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås