Intervju med Hammarbys succéytterback Markus Karlsson

Intervju med Hammarbys succéytterback Markus Karlsson

Hammarbys ytterback Markus Karlsson har den senaste tiden tagit en ordinarie plats i Hammarbys startelva. En positiv utveckling på ett personligt plan för Markus, samtidigt som lagets säsong har lämnat mer att önska. – laget det är ju det som betyder något.

Markus Karlssons, 19, Allsvenska debut kom den 25e maj mot Degerfors. Sedan dess har han varit bosatt i backlinjen som startspelare. En dröm för talangen som är fostrad i den grönvita akademin.
– Det har varit jättekul att få spela med spelare man har tittat på när man har gått på matcherna. Superkul att få spela med dem på, äntligen, här hemma på Tele2 Arena, säger en upprymd Markus.

Sedan försäsongen har Markus tränat regelbundet med A-laget, medan han matchats i HTFF. En inslussning som gav honom tid att lära sig i lagom takt berättar han. 
– Jag tycker jag har anpassat mig rätt bra till spelsystemet och lagkamraterna, så det har gått bra tycker jag.

Vilken har varit den största utmaningen sedan den Allsvenska debuten?
– Det är väl att veta vad man ska göra vid varje aktion, Och anpassa sig utifrån vilket motstånd man har. Om det är tre- eller fyrabackslinjer man möter. 

Han passar även på att nämna Martí Cifuentes styrkor som tränare och vad han betytt under våren.
– Han är otroligt skicklig på sitt sätt att lära ut. Jag känner att jag har utvecklats väldigt mycket. Inte bara den här perioden har jag fått spela men även tränat.
Han fortsätter:
– Och taktiskt så känner jag verkligen att jag har blivit mer, kanske inte smartare, men att jag vet vad jag ska göra med exakt vid vilket tillfälle under matchen. 

Tudelade känslor
Trots den individuella succén Markus haft där han blivit mer och mer ordinarie i en startelva, så har den kollektiva succén uteblivit. Hammarby har haft en tung vår och parkerar för närvarande på 10:e plats i den Allsvenska tabellen, och har endast tre segrar på tolv matcher. Känslorna är därav tudelade för Markus som menar att laget går före jaget.
– För mig är det ju såklart stort att få spela och så. Men laget det är ju det som betyder något. Och om det går bra för laget så är man glad själv. Så känslorna är lite negativa eftersom vi inte spelar vår bästa fotboll just nu, säger Markus och avslutar;
– Men jag hoppas att det går bättre snart. Då kanske jag kan njuta lite mer av att ha fått spela.
 

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2023-06-09 10:52:19
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!