Intervju med Hampus Finndell: "Jag är en mer mogen och komplett spelare"
Hampus Finndell i matchen mot Umeå. Foto: Nobbes Djurgårdsbilder

Intervju med Hampus Finndell: "Jag är en mer mogen och komplett spelare"

Hampus Finndell har imponerat stort under försäsongen och början på cupen och har för första gången tagit en plats i Djurgården. Forum 1891 åkte till Tele2 Arena och tog sig en kort pratstund med Hampus Finndell. Han berättar bland annat vem han har inspirerats mest av och hur han utvecklats under låneperioden.

Du har fått en bra start på säsongen med mycket speltid och supportrarna har verkligen fått upp ögonen för dig. Hur har starten på denna säsong känts personligen?
- Det har varit väldigt kul. Jag har inte riktigt fått den här chansen tidigare och nu har den kommit. Jag har bara försökt njuta av varje sekund och det har varit kul. 

Förra säsongen var du utlånad till Dalkurd. Vad känner du att du utvecklat mest under tiden där?
- Jag har utvecklat allt skulle jag säga, både på och utanför plan. Det syns väl mestadels på mitt spel, när folk tittar på mig och ser att jag är mer mogen och är en mer komplett spelare. 

Är det någon spelare i laget som du inspireras av och lär dig mycket av?
- Vi har väldigt många bra spelare och det har varit hård konkurrens ända sen jag kom hit. Jag har kollat på många spelare till exempel Karlström. Jag har kollat på hans utveckling, hur han har tagit stora steg. Det är ingen speciell här och nu, men jag tycker att dom spelare som spelar och den truppen vi har så finns det oerhört mycket att lära av många spelare.

Du nämner just konkurrensen, hur ser du på konkurrensen som är på mittfältet? 
- Det är såklart. Djurgården är en storklubb och det klart det ska vara konkurrens, så det är bara positivt. Alla sporras av det och alla får visa framfötterna. 

På lördag är det match mot Kalmar. Ni är nästan klara för slutspel. Hur ser du på matchen?
- Nämen vi går in för att vinna till varenda pris. Vi siktar på att gå för tre raka i gruppspelet, sedan får vi ta det därifrån. Men jag tror att det kommer bli en rolig match för våran del och få spela här på Tele2 och bara gå ut och gasa. 

Vi tackar Hampus Finndell för pratstunden och önskar honom lycka till på lördag och resten av säsongen. 

Victor Ohly@victorohly2021-03-04 19:18:00
Author

Fler artiklar om Djurgården