Intervju med Marwan Bazi inför IF Sylvia - AFC Eskilstuna
Marwan Bazi med nummer 10 på ryggen.

Intervju med Marwan Bazi inför IF Sylvia - AFC Eskilstuna

Imorgon, tisdag reser AFC till Norrköping i hopp om avancemang till Svenska Cupens gruppspel säsongen 2022. Motståndet som står framför är If Sylvia ifrån Division 1, klubben som Marwan Bazi hämtades ifrån till AFC. Hittills har det väll inte blivit någon succé för Bazi i AFC som kommer vilja visa att han är en bra spelare under resten av säsongen. 

På måndagens träning pratade jag lite med Marre som han kallas, hur pulsen var inför mötet med sina gamla lagkamrater. Det lät ungefär så här: 

Din gamla klubb Sylvia väntar imorgon, hur är känslan inför den matchen?

- Det kommer bli väldigt speciellt, kul att få möta dem igen (AFC mötte dem på försäsongen), i en match som är viktig både för oss och för dem såklart. Svenska Cupen är en turnering som alla lag vill vara med och slåss i, så vi åker dit med fullt fokus, vi vill vinna matchen. 

Har du många gamla vänner kvar i Sylvia?

- Många spelare har lämnat men jag har fortfarande vänner kvar. De som var startspelare i Sylvia förra året har lämnat, det är kanske 2 kvar som startade förra året, men nu är det istället de som satt på bänken förra året som tagit startplats nu, det är så de jobbar i Sylvia. Det är ett ungt duktig lag som kommer ge oss en match. 

Nu har du lämnat Sylvia och kommit hit, hur har din tid varit i AFC?

- Det har varit lite upp och ned personligen, jag började bra, sen fick jag mycket problem med sjukdom i över 2 månader, sen har jag behövt komma tillbaka starkt. Det har varit en period som jag hade det tufft, jobbade i motvind, men nu börjar jag känna mig i bra form och det är kul att vara tillbaka 100%. Jag känner mig spelklar, och det är skönt. Nu siktar jag uppåt!

Hur ser du på lagets chanser under resten av säsongen?

- Vi kommer att ta en match i taget, men jag tror stenhårt på det här laget. Jag tror stenhårt på filosofin som Jawad och Robert och alla jobbar på, jag tror på deras sätt att spela fotboll. Jag ser oss som väldigt svårslagna hemma på Tunavallen, och om vi bara kan fixa bortaspelet kan man räkna med att vi kommer smyga uppåt i tabellen. 

Tack Marre för intervjun. 

Jag vill avsluta med att säga att fotbollen tillhör alla, oavsett ras, sexuell läggning osv. Fotboll är en sport för alla, något som jag vet att AFC Eskilstuna står bakom. 

Forza AFC! 

Isac Vestholmisac.w@live.seTwitter: Isacvestholm2021-08-16 21:50:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna