Intervju med Samuel Brolin: "Hoppas på att få fajta för AIK nästa säsong"
Bild på unge målvakten Samuel Brolin.

Intervju med Samuel Brolin: "Hoppas på att få fajta för AIK nästa säsong"

Samuel Brolin fick igår, för första gången, värma upp inför match på planhalvan närmast familjeläktaren. En fin insats från honom och Mjällby gav en poäng och frågan är om han kanske redan nu är AIK:s bäste målvakt - han själv känner sig redo för ansvaret: –Jag kände att jag var redo redan den här säsongen.

Hur känns det att ta en poäng på Friends?
–Skönt. Jag hade gärna tagit tre poäng, så är det tyvärr, om man får säga så. Jag tillhör Mjällby den här säsongen och fajtas för min klubb precis som jag hoppas på att få fajta för AIK nästa år. Så jag är glad, men tycker det är synd att vi inte kommer härifrån med tre poäng. Det är få lag som kommer till Friends och lyckas vända ett underläge till ledning. Olyckligt att de får målet som de får, all cred till Stefanelli som gör det väldigt bra även om den styrs in i mål. 2-2 är ett okej resultat.

Var du inställd på att få spela med tanke på att AIK är klubben som du faktiskt tillhör?
–Jag själv har inte tänkt på det så, men jag hade haft full förståelse för Christian Järdler, Mjällbys tränare, om han hade valt att sätta mig åt sidan. Själv var jag bara inställd på att göra så bra ifrån mig som möjligt. Det kanske är klyschigt att säga, men så fort matchen blåstes igång var allt som vanligt.

Problematiken kan ju vara att du gör en så pass bra match vilket leder till poängtapp eller att du gör en tavla och att folk då direkt hade misstänkt att du gjort det medvetet. Tänkte du så?
Brolin skrattar till och nickar innan han fortsätter:
–Sjukt nog så pratade vi om det när jag inte kom rätt ut på hörnan i andra halvlek. Det hade blivit konstiga rubriker om det lett till mål och det hade snackats om att det skedde på grund av att jag tillhör AIK.

Snackar du något med Jurelius om att återvända till AIK redan i sommar?
–Jag har inte hört något annat än att det är säsongen ut som gäller. Kommer inte heller pusha för något annat då jag trivs bra i Sölvesborg och kommit in bra i laget.

Det är många supportrar som uttryckt sin önskan om att ha dig som förstemålvakt redan nu, är det något du är redo för nu eller till nästa säsong?
–Absolut. Jag kände att jag var redo redan den här säsongen, men det är bara att jobba vidare. Bartosz kom in i somras och kunde kanske inte ta tiden åt att kolla på mig med tanke på situationen som rådde i klubben då. Han var ärlig mot mig och sa att blir svårt för mig att ta en plats med tanke på att “Buda” stått och gjort det bra under tiden som Bartosz varit tränare. Det var bara att acceptera det. Jag hoppas att jag får fortsätta spela allsvensk fotboll den här säsongen så att jag kan komma in med bra självförtroende till nästa säsong och konkurrera på allvar.

Tror ni att Samuel är redo för att vara ordinarie i en storklubb som AIK? Bör AIK hämta hem honom nu direkt?

Filip Barkman2021-05-23 19:47:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen