Intervju med Sotirios Papagiannopoulos efter matchen mot Varberg: “Vi bara tutar och kör”
Bild på "Sotte" från matchen mot Varberg

Intervju med Sotirios Papagiannopoulos efter matchen mot Varberg: “Vi bara tutar och kör”

Sedan augusti 2020 har vi fått se “Sotte” utgöra den ena halvan av AIK:s mittbackslås i så gott som varje minut. Det har däremot blandat och getts lite under säsongen, men insatsen mot Varberg var en av hans bättre. Förutom att stå rätt i defensiven så bidrog han även till offensiven genom att själv transportera fram bollen. Hör hans egna tankar efter segern förra lördagen.

Hur är känslan efter matchen?
–Så jävla skönt att vinna. Tre poäng är otroligt viktigt.

Extra skönt att vinna med publik på plats?
–Verkligen, det var helt fantastiskt. Vi har väntat på det här och nu hoppas man bara att det håller i sig. Det var speciellt att ha familjen på plats, det var längesen de kunde kolla och jag fick rysningar faktiskt, underbart.

Vad tycker du om lagets insats?
–Jag tycker vi gör det bra och styr matchen. Sedan får vi ett jävla skitmål emot oss, men vi fortsätter bara och till slut kommer målen. Vi gör mål på våra lägen och är noggranna där bak. En godkänd match.

Hur svårt är det, som lag, att resa sig efter ett sånt baklängesmål?
–Vi har pratat mycket om att hålla disciplinen oavsett vad som händer och göra det vi har sagt att vi ska göra, precis det gör vi idag. Från minut ett börjar vi starkt, sedan får de in sitt mål, men det är ingen som går runt och hänger på huvudet, vi bara tutar och kör.

Hur kändes det att spela bredvid Lustig?
–Jättebra, stabilt. Vi har bra koll på dem och överlag en godkänd match. 

Du var under matchen duktig på att ta fram bollen, håller du med om det?
–Aa precis. Vi har pratat om att vi i försvaret skulle göra det för att underlätta för mittfält och anfall. Finns det yta så gör jag det jättegärna. 

Vad tycker ni om Sottes insatser i AIK? Håller ni med om att hans senaste insats var en av, om inte den bästa, han stått för i år?

Filip Barkman2021-07-16 11:46:58
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen