Intervju med Sotirios Papagiannopoulos: ”En klubb som AIK ska alltid slåss i toppen”
Sotte tror att samarbetet bara kommer att bli bättre och bättre med Alexander Milosevic.

Intervju med Sotirios Papagiannopoulos: ”En klubb som AIK ska alltid slåss i toppen”

Sotirios Papagiannopoulos var såklart inte nöjd med senaste prestationen mot IFK Göteborg i måndags. Nu tar han och laget ny sats mot söndagens derby mot Hammarby. – Allt måste bli bättre om vi ska vinna derbyt, vi kommer att analysera dem och ha en plan på hur vi ska straffa dem på bästa möjliga sätt.

Efter den premiären AIK genomförde hemma mot Degerfors så var det bara positiva vindar för den svartgula båten. Men efter ett tidigt baklängesmål på Ullevi så lyckades IFK Göteborg att stänga ner AIK komfortabelt, här får ni läsa om Sotirios Papagiannopoulos tankar kring den drabbningen och en del annat. 

Vad har du för korta tankar kring matchen senast mot Göteborg, vad gick snett? 
– Det kändes ändå bra direkt i starten på matchen. Men när dem får ledningsmålet så tidigt så är det ju klart att matchen präglas av det. Vi blir tvungna direkt att jaga en kvittering, vilket gör att Göteborg kan lägga sig lågt med sitt försvar och bevaka. Då blev det svårt för oss att luckra upp dem, vi hade några lägen innan deras andra mål. Tyvärr lyckades vi inte vända den matchen och det är vi såklart inte alls nöjda med.

Hur ser du på samarbetet med Alexander Milosevic och vad behöver ni utveckla mer där? 
– Vi har bara spelat ett par matcher ihop hittils, det blir bättre och bättre för varje match tycker jag. Kommunikationen är bra och vi förstår varandra. Ju fler matcher vi får tillsammans ju mer kommer vi lära oss hur den andra beter sig i de olika situationerna både med och utan boll. Allt det där kommer komma det är jag övertygad om, jag tycker det funkar bra. 

Vad är den största skillnaden med att spela på den vänstra mittbacksplatsen när man är högerfotad tycker du? 
– Det är klart att det är mer naturligt att spela till höger när man är högerfotad, dock har jag spelat till vänster i FC Köpenhamn så jag är hyfsat van med det. Men om det finns massa alternativ när jag får bollen så ska det inte vara några problem alls tycker jag. 


Per Karlsson kommer att spetsa till konkurrensen rejält när han är fullt frisk igen. 

AIK har ju extremt bra täckning på mittbackspositionen i truppen, hur ser du på konkurrensen när alla kommer tillbaka från sina skadeproblem? 
– Helt ärligt så tycker jag att det är bara positivt. Då måste alla höja sig och prestera hela tiden för att behålla sin plats i startelvan. Det gäller att va på tårna konstant, det finns många bra backar i truppen och vi pushar varandra varje dag. 

Bajen väntar på söndag, vad måste bli bättre om ni ska kunna studsa tillbaka till vinnarspåret igen? 
– Först och främst så måste vi prestera betydligt bättre än vad vi gjorde senast mot Göteborg. Vi mötte ju Hammarby i cupen och det gick ju sådär, vi vet ju att dem är aggressiva och vill kontra på oss. Men vi har ett litet annat lag nu ska vi inte glömma, Bojan Radulovic var skadad bland annat. Nicolas Stefanelli hade inte hunnit komma in i det då och Alexander Milosevic var inte med alls. Nu är matchen på vår hemmaplan också så det ska vi verkligen försöka att dra nytta av. 

Slutligen, vilka mål har du i ditt huvud att ni ska lyckas med den här säsongen? 
– 
Helt ärligt så gillar jag inte att sitta och snacka om exakt vart vi ska hamna i tabellen. Men att komma i mitten som vi gjorde förra säsongen duger verkligen inte för en klubb som AIK, vi ska alltid vara med och tampas i toppen. Men det viktigaste för mig är att vi går in i varje match för att vinna, vi börjar med dem här åtta matcherna innan uppehållet sen tar vi det därifrån. Vi måste hitta en jämnhet i våra prestationer bara så kommer poängen rulla in automatiskt. 


Tror ni AIK kommer studsa tillbaka och vinna mot Hammarby på söndag?

Arvid Franzén@franzen_arvid2021-04-21 09:02:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen