Istället för Cupmatch, två blandlag, spelar lunchfotboll, IFK Norrköping - AIK 18 mars 2022
Är en träningsmatch i mars lika viktig som en Allsvensk i april?

Istället för Cupmatch, två blandlag, spelar lunchfotboll, IFK Norrköping - AIK 18 mars 2022

Två utslagna lags reservmöte, kan det vara nå't? Det var riktigt kul att få se de spelare som inte fått så mycket speltid under mer eller mindre en hel match!

Efter att ha blivit utslagna i Svenska Cupens kvartsfinaler kom IFK och AIK att lufta spelare, varav en del som inte varit startspelare i de båda elvorna. 

Det betydde att IFK ställde följande lag på benen:

30 Otto Lindell

31 Edvin Tellgren (64) 2 Mautaz Neffati
 4 Marco Lund
17 Theo Rask

11 Christoffer Telo (64) 14 Egzon Binaku
21 Dino Salihovic
26 Fritiof Hellichius (56) 27 Johannes Bjarnarson
 3 Yahev Gurfinkel (84) 22 Hugo Lewander,

23 Maic Sema
19 Lucas Lima (76) 5 Darell KamdenTibell
 9 Eman Marcovic (76) 25 Emanuel Chabo

Bänken: 1 David Andersson, 2 Mautaz Neffati, 14 Egzon Binaku, 27 Johannes Bjarnarson, 22 Hugo Lewander, 5 Darell KamdenTibell, 25 Emanuel Chabo 

Denna uppställning ställdes mot följande AIK spelare:
(Dessvärre har jag inte riktigt koll på vem som bytte med vem, men det kanske är av akademiskt intresse?)

23 Budimir Janoševic

39 Vincent Sundberg (70) 25 Erick Otieno
33 Mikael Lustig
5 Alexander Miloševic (46) 4 Sotirios Papagiannopoulos
12 Axel Björnström (62) 3 Per Karlsson

34 Eric Ring (70 ) 20 Zachary Elbouzedi
26 Yasin Ayari (46) 8 Bilal Hussein,
24 Jesper Ceesay 
18 Amar Abdirahman Ahmed (70) 2 Josafat Mendes

32 Tom Strannegård ( 70 )  9 Nicolás Stefanell 
30 Henry Atola ( ) 

Bänken: 15 Kristoffer Nordfeldt, 2 Josafat Mendes, 3 Per Karlsson, 4 Sotirios Papagiannopoulos, 8 Bilal Hussein, 9 Nicolás Stefanelli, 20 Zachary Elbouzedi, 25 Erick Otieno och 43 Taha Ayari

När jag såg AIKs trupp så konstaterade jag, hur ska IFK klara av detta lag!. När väl bollen låg ör avspark, så satt de flesta etablerade spelarna på bänken och av den kommande startelvan den 10:e april var det nog bara Lustig och Milosevic på plan.

Med tanke på att båda lagen var tämligen nykomponerade så blev inte tempot det högsta men båda målvakterna sattes dock på prov. IFK började bäst medan AIK hade hand om andra delen av första halvlek och tog även över ett tag när de satte in Nicolás Stefanelli, Zachary Elbouzedi och Erick Otieno. Däremot fick IFK de sista minutrarna och anföll till sista sekunderna och fick matchens näst sista spar innan domaren blåste av.

En annan positiv detalj med matchen var domaren Tess Olofsson. Det är för mig första gången jag såg en kvinnlig domare döma en herrmatch på elitnivå. Det var definitivt ingen skillnad på henne mot manliga domare, så ännu en oförstålig gräns är passerad.Hon är heller ingen duvunge utan har dömt sedan tonåren och är meriterad från Superettan, damallsvenskan och CL kvartsfinal för damer. 

Otto Lindell spelade utmärkt och är en fullvärdigt komplement till Oscar. Hans reaktionsförmåga är kanske i klass med Isaks och han satte gärna igång spelet väldigt snabbt.

Marco Lund var ettrig som en gårdvar och var en av dem som såg till att  Otto kunde hålla nollan. Han visade direkt vem som bestämde när AIK spelarna var på gång.Stark insats i sin rätta roll.
 
Theo Rask fick idag spela högerback och gjorde det lugnt som vanligt och är lite unik i IFK med sin längd.med sin längd  Nu ser jag att det blir han som får lämna plats för Dagerståhl, när han tydligen blir utlånad till Västerås SK.

Egzon Binaku är vi inte bortskämda med att få se. Hoppas nu at

Dino Salihovic var en slitvarg som måste gillas av Norling, jag misstänker att han var en av dem som sprang längst. Dessutom viker han inte undan.

Yahev Gurfinkel visade sig från en klart bättre sida när han fick spela nästan hela matchen och få bli llite varm i kläderna.

Maic Sema blev som "ålderman" lagkapen och tackade för förtroendet genom att säkert sätta straffen i matchens allra ssista sekund.

Darell KamdenTibell tog för sig och blev sänkt i slutminuten så domaren direkt blåste straff.

Eman Marcovic presenterade sig dirkt genom att dels avlossa långskott tidigt och vara en som Norling uttryck sig "en Levi på vänsterkanten". Precis som Levi slog han oxå hörnorna.



 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2022-03-19 18:10:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås