Jacob Une Larsson är det självklara kaptensvalet

Jacob Une Larsson är det självklara kaptensvalet

Efter att han varit i klubben i 6 år så är Jacob Une Larsson det självklara kaptensvalet för mig.

Denna säsong drar han på sig Djurgårdströjan för sjätte raka säsongen, förhoppningsvis med kaptensbindeln runt armen. Une har varit med och byggt Djurgården till vad klubben är idag. Han kom till klubben när det hade varit ett gäng mitten år och har varit en stor bidragande orsak till Europaplatser, cupguld och inte minst SM guldet. Nu är det en ny spelartrupp och en ny generation av spelare som ska ta Djurgården till ytterligare framgångar och då ska Une vara ledaren. 

Une är inte den personen som syns mest i media eller är den mest spektakulära spelaren. Det som Jacob Une Larsson är. Det är en spelare som gör allt för märket på bröstet. Han har fått spela både högerback som vänsterback utan att gnälla en enda sekund. Han har varit Djurgårdare sedan barnsben och är en sann järnkamin på planen.
 
Djurgården har haft problem med att inte ha en lagkapten i klubben särskilt länge. Detta är någonting som Une inte verkar ha som mål. Han har vid flera intervjuer sagt att han hade kunnat spela för Djurgården resten av sitt liv. Han älskar att spela i DIF och det är något som varje supporter vill höra. Låt oss hoppas att Une blir den spelaren som står där år efter år med bindeln runt armen och som blir en av dom största som dragit på sig den blårandiga tröjan. 

Jacob Une Larsson har allt man vill se i en kapten. I form av ledaregenskaper och Djurgårdshjärta. Så när Djurgårdens IF kliver in i en ny säsong så ska kaptensbindeln självklart sitta runt Unes arm.

Victor Ohly@victorohly2021-02-12 12:28:00
Author

Fler artiklar om Djurgården