Tre poäng in på kontot, hua! Tredje raka. Det var inget skönspel på ”parken” idag. IFK gör absolut inte sin bästa match, men får med sig 3 otroligt viktiga poäng. Gästerna fick en mardrömsstart, men reste sig ändå. Känslan är ändå att det kunde gått lite hur som helst idag. Men en vinst är en vinst! Och betygen följer nedan, samt kommentarer ifrån Henrik Castegren.

3= Bra
2= Godkänd
1= Underkänd

Jansson
- Varberg va inte ofarliga. I den 24.e minuten nickades kvitteringsmålet in. Vet inte hur mycket han kan lastas för målet, när det istället är en markeringsmiss som istället borde lyftas fram. Gör ändå jobbet idag. 2

Castegren- Missbedömde en situation som väl hade kunnat resultera i ett friläge för gästerna. Med det sagt tycker jag han känns bra påkopplad idag. Kommunicerar ständigt. Överlag väldigt säkra ingripanden. Visst, det slås nåt felpass här och där, men det är mer laget som har en sån dag tillsammans, enligt mig. 3

Wahlqvist- Ligger bakom det snabba ledningsmålet. Ett halvknackigt inlägg, via Levis rygg. I sin vana trogen så lämnar han sin backplats för att hota offensivt på högerkanten, men idag även centralt. Blir målskytt i andra halvlek när han sätter 2-1 till IFK. Nästan direkt efter räddar han en boll på mållinjen. Ständigt involverad – Linus till landslaget? Matchens lirare. 4

Agardius – Lämna sin vinge på vänsterkanten, tar istället plats i backtrean. Känns stabil idag. Noteras för en assist till Wahlqvist mål. 2

Skúlason- Blandar och ger lite idag tycker jag, slarvar lite med sina passningar. Men överlag en stabil insats, främst defensivt. 2

Khazeni- Hade det lite svårt idag. Laget satt inte riktigt ihop och Khazeni blev lite vilsen. Höjer sig även han ett snäpp i andra halvlek. Har ett avslut som tvingar Varbergs målvakt till en bra räddning. Blir utbytt i 76:e minuten. 2

Fransson – Samma här, tycker Fransson har det stundtals svårt på mitten. Det rinner liksom förbi väldigt enkla bollar där i första halvlek. Höjer sig lite i andra halvlek. 2

Ishaq- Orkar inte hålla sin markering på 1-1 målet. Är bättre offensivt än defensivt, det är sen gammalt. Flackar omkring lite väl mycket idag? Tar ett gäng felbeslut enligt mig.  Svag 2:a 2

Adegbenro – Det tog inte många sekunder, sen gjorde skyttekungen 1-0.  Fortsatt otroligt stark i sitt spel. Får till ett par genombrott som i vanlig ordning hotar Varbergs försvar. Får idag ta emot en del stryk. Men återigen påvisas kvalité, även om inte laget fungerar till hundra procent. 3

Björk- Kommer inte in helt rätt i matchen (likt många andra, trots tidiga ledningsmålet). Men dom där benen springer mycket!. Får till några avslut som mycket väl hade kunnat gå i mål, främst ett skott i andra halvlek som går tätt utanför. 2

Levi- På dom första 10 min tror jag Levi var ute vid sidlinjen ca tre gånger för att få direktiv ifrån Norling. Spelar med ett gott självförtroende. Stark i kontringsspelet. Men får väl inte riktigt allt och stämma idag. 2

Sema, Rask och Telo spelade för kort tid för att betygsättas

---------------------------------------------------------------------------------

Eftermatchen fick jag en liten pratstund med Henrik Castegren, han ger sin bild av matchen.

-Jag är mer lättad än glad…jag ska vara helt ärlig, vi är ganska dåliga. Jag tycker inte vi får igång ett flyt i spelet. Vi är långt ifrån varandra i försvarsspel och anfallsspel. Det känns som att vi ännu en gång inte riktigt får till det, men att vi vinner är väldigt bra. 9 poäng den här veckan, det hade jag inte kunnat önska mig något mer av.

Matchen som väntar- Bajen hemma. Fulla läktare och 9 poäng i ryggsäcken. Jag frågade Henrik hur kommande veckan kommer kännas.

-Framförallt var det skönt att vi tog den här segern för att gå in med ännu mer energi den kommande matchen. Sen lär ju energin inte vara några problem när vi äntligen får ta tillbaka folket.

Jag tycker Henrik är en av spelarna som ändå utvecklat sitt spel den här säsongen. Hur ser han själv på sitt individuella spel.

-Jag känner att jag har hittat en kontinuitet i mitt eget spel. Både på träningar och match. Jag fått förtroende, och det växer jag av. Det är första gången jag har fått förtroende på den positionen som är ”jag”. Så jag mår väldigt bra i min fotboll nu. Men det finns grejer och slipa på. För att ta ännu mer – och större kliv. Idag när laget inte funkar så blir det lite felpass här och där.

Christian Sjöstrandchristiansjostrandnkpg@live.sechristianlejoun2021-09-26 21:06:09