Jawad Al Jebouri  - Superettans yngsta tränare?

Jawad Al Jebouri - Superettans yngsta tränare?

AFC:s 23 årige tränare Jawad Al Jebouri började sin tränarkarriär blott 15 år gammal i Djurgårdens IF efter att ha avslutat spelarkarriären. — DIF:s P96 var den trupp som jag började med, det gick riktigt bra och vi tog oss ända till final i S:t Eriks Cupen - Efter det året blev det Spångas P95 trupp som krigade i toppen året ut.


Jawad fortsätter - Efter det blev det AFC sommaren 2012 - Har hjälpt till att bygga upp AFC akademin och utvecklat spelare födda från -95 till 2001 under drygt 2 1/2 säsong.
Ordföranden Alex Ryssholm uppskattar verkligen Jawads jobb — Oerhört duktig och kunnig ledare som jag är mycket stolt över att ha i AFC.
Redan som 18 åring blev Jawad utbildad UEFA B diplomerad tränare (då Sveriges yngsta) och framtiden är utstakad sedan länge.

— Sedan förra säsongen som nyutbildad UEFA A diplomerad tränare så är Jawad också förutom U17 truppen involverad i AFC:s A trupp. Coacherna Özcan Melkemichel och Ivan Ristic utnyttjar hans kunnande mer och mer.
— Jag lär mig väldigt mycket av båda och tycker att det är den bästa utbildningen jag kan få, jag känner själv att jag bidrar och det gör mig än mer motiverad . Vi är ett grymt team som står bakom varandra till 100 %.

Jawad ställer stora krav på sig själv som tränare
— Min filosofi som ledare är att man ska välja en ledarstil som man känner att man är bekväm med, där man känner att man är sig själv, samt hålla sig till den och verkligen tro på den. Då blir det äkta och ärligt, oavsett ålder på spelare. Var alltid dig själv och var alltid ärlig mot spelarna, det uppskattar de mest."

— Mina drömmar som tränare är att komma upp till Premier League - Svennis har varit en förebild, eftersom han kommit så långt som svensk tränare på internationell nivå. Han har visat att det går.
Det brinnande intresset som Jawad har för tränarrollen gör att han säkert kommer att finnas på en mycket hög nivå i framtiden.

Roy RosenbackRoy Rosenback2015-02-25 08:03:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna